Michael Valgren staat na bijna tien maanden voor rentree in peloton
foto: Cor Vos
maandag 3 april 2023 om 14:05

Michael Valgren staat na bijna tien maanden voor rentree in peloton

Michael Valgren zal deze week zijn rentree maken in het peloton. De Deen is opgenomen in de definitieve selectie van EF Education-EasyPost voor de Franse wielerronde Région Pays de la Loire Tour (4-7 april). Valgren zal dinsdag voor het eerst in bijna tien maanden weer een rugnummer opspelden.

Er waren al signalen dat Valgren zijn rentree zou maken in de Région Pays de la Loire Tour, maar nu heeft EF Education-EasyPost ook zijn selectie bekendgemaakt voor de meerdaagse koers. Valgren zal deze week aan de zijde koersen van Ben Healy, James Shaw, Georg Steinhauser en de Nederlanders Julius en Marijn van den Berg, in een koers die we nog kennen als het Circuit Cycliste Sarthe.

Een rentree in april is eerder dan verwacht voor Valgren, die aanvankelijk zei te hopen op een terugkeer in mei. Het was lange tijd onzeker wanneer hij weer in koers kon uitkomen na een zware valpartij in juni 2022 waarbij hij een ontwrichte heup, gebroken bekken en een knieblessure opliep.

EF Education-EasyPost liet eerder weten dat de klassiekerspecialist de tijd zou krijgen om volledig te herstellen. Mede daardoor staat hij bij het continentale team van EF Education-Nippo Development onder contract. Hij kan in dat geval altijd de stap maken naar het WorldTeam, en volgens UCI-regels ook ingezet worden bij het WorldTeam in koersen van .1- of .Pro-niveau.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.