Michael Van Staeyen dacht niet aan stoppen: “Wil mij bewijzen dit jaar”
foto: WielerFlits
Nick Doup maandag 2 maart 2020 om 08:30

Michael Van Staeyen dacht niet aan stoppen: “Wil mij bewijzen dit jaar”

Michael Van Staeyen is voor het eerst sinds 2009 geen prof meer. De 31-jarige coureur deed deze winter een stap terug van Roompot-Charles, dat ophield te bestaan, naar Tarteletto-Isorex. “Ik wil mij zeker wel bewijzen dit jaar, anders had ik niet meer moeten koersen hè?”, zegt hij tegen WielerFlits.

Van Staeyen heeft zich neergelegd bij de stap van het ProContinentale naar het continentale niveau. “Het is sowieso een stap terug, maar langs de andere kant zie ik er het positieve van in. Ik kan terug mijn eigen kansen gaan in de sprint en veel voor mijzelf rijden, terwijl ik de vorige jaren toch meer in dienst moest rijden”, legt hij uit.

Stoppen is niet door het hoofd Van Staeyen geschoten. “Ik wilde sowieso nog een jaar het proberen en kijken hoe het ging. Ik probeer er het beste van te maken en zo goed mogelijke uitslagen rijden”, aldus de ervaren spurter, die zijn seizoen in de Tour of Antalya direct begon met een zesde plaats in de sprint van de openingsetappe.

‘Blij met kans om op deftig niveau te koersen’
Van Staeyen heeft nog altijd hoop op een nieuwe profavontuur. “Ik denk dat wel bewezen is dat ik de stap nog kan maken. Vorig jaar heb ik een beetje pech gehad dat zoveel ploegen gestopt zijn, dus er kwamen heel veel renners op straat”, zegt hij. “Ik ben blij dat ik hier de kans heb gekregen om op een deftig niveau te rijden en mooie koersen te rijden.”

Bij Tarteletto-Isorex heeft Van Staeyen meerdere UCI .1-meerdaagses en eendagskoersen op het programma staan. “Ook de Ronde van België en de Scheldeprijs, dus we rijden een heel mooi programma”, vertelt Van Staeyen, die zijn Belgische voorjaar in de GP Samyn begint.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.