Michael Vanthourenhout (3e): “Ben blij dat ik nog op het podium eindig”
foto: Cor Vos (archief)
zondag 23 oktober 2022 om 18:10

Michael Vanthourenhout (3e): “Ben blij dat ik nog op het podium eindig”

Michael Vanthourenhout stond zondag nog maar eens op het podium in Tábor. De renner van Pauwels Sauzen-Bingoal kwam in de derde Wereldbeker van het seizoen als derde over de streep en zag zijn ploegmaat Eli Iserbyt naar een nieuwe zege soleren.

Vanthourenhout was na afloop dan ook tevreden. “Ik ben blij dat ik vandaag nog op het podium eindig. Het was heel erg tactisch en iedereen keek naar ons. Dat maakte het moeilijk, maar we hebben het goed aangepakt. Eli wint vandaag en ik word derde, dan mogen we wel spreken van een goede dag.”

“Eli was vandaag weer erg sterk. Op de oplopende stroken was hij de sterkste”, aldus Vanthourenhout, die uiteindelijk ook nog zijn meerdere moest erkennen in Lars van der Haar. “Lars bleef lang in vierde of vijfde positie zitten. Ik wist dat hij nog zou komen, maar toen het zover was, had ik geen antwoord in huis. Ik ben dus blij met mijn derde plaats.”

Voor Vanthourenhout is het alweer zijn vijfde podiumplaats van het seizoen. Eerder won hij al de Exact-crossen van Kruibeke en Meulebeke, werd hij tweede in de Exact Cross van Beringen en derde in de Wereldbeker van Fayetteville.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.