Michael Vanthourenhout blij met brons: “Verschillen zeggen voldoende”
©Photopress.be
zondag 13 januari 2019 om 20:22

Michael Vanthourenhout blij met brons: “Verschillen zeggen voldoende”

Ook Michael Vanthourenhout werd vooraf naar voor geschoven als een van de kanshebbers op de Belgische titel. De West-Vlaming opende sterk, maar viel snel terug naar plaats drie. “Brons was het hoogst haalbare, denk ik. De grote verschillen zeggen voldoende.”

Vanthourenhout nam zijn verantwoordelijkheid in het begin van de wedstrijd en brak het BK mee open. “Omdat de start belangrijk was, vond ik. Ik wilde op die eerste schuine kanten niet in het gedrum terechtkomen. Zo geraakten we met drie voorop, maar ik kon het hoge tempo van Van Aert en Aerts niet aan”, was de West-Vlaming eerlijk.

“Ach, de verschillen zeggen genoeg”, ging Vanthourenhout verder. “Toen ik halfkoers al meer dan een minuut achterstand telde, focuste ik op de derde plaats. Dat was gewoon ook het hoogst haalbare. Vooraf droomde ik stiekem van meer. Maar als je de wedstrijd bekijkt, moet ik tevreden zijn met die derde plaats. Op technisch vlak moet ik niet onderdoen voor Toon en Wout, maar ik mis nog de kracht om op dit loodzware parcours met hen mee te doen. Zeker als er – zoals vandaag – amper recuperatiestukken zijn.”

Net als Van Aert, vliegt ook Michael Vanthourenhout morgen naar Spanje. “Daar wil ik nog een weekje trainen. Vrijdag kom ik terug, daarna reis ik naar Pontchâteau waar ik mijn zevende plaats in de Wereldbeker wil verdedigen. Voorts hoop ik ook op een goed WK. Je kan het parcours daar in Bogense vergelijken met dit. Waarom zou ik daar niet in aanmerking komen voor een medaille?”

Vanthourenhout was wel verrast dat Toon Aerts met de driekleur mocht pronken. “Toen ik Wout afstand zag nemen, dacht ik dat hij het zou halen. Tot ik merkte dat Toon opnieuw naar Van Aert reed. Dan wist ik dat Aerts mentaal in het voordeel was om het laken toch nog naar zich toe te trekken.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.