Michael Vanthourenhout de beste in herkansing WK
Foto: Marcel Koch
woensdag 3 februari 2016 om 16:34

Michael Vanthourenhout de beste in herkansing WK

Michael Vanthourenhout heeft de Parkcross in Maldegem op zijn erelijst geschreven. Kevin Pauwels en Tsjechisch kampioen Radomir Simunek mochten mee op het podium. De Parkcross geldt traditioneel als de herkansing voor het WK veldrijden, dat afgelopen week in Zolder door Wout van Aert gewonnen is. Van Aert werd ditmaal zesde.

Alle ogen waren aan het vertrek gericht op wereldkampioen Wout van Aert, die voor het eerst zijn regenboogtrui mocht tonen aan het grote publiek. Maar het was Laurens Sweeck die zich in de beginfase het bedrijvigst toonde. De jonge Belg – zevende op het afgelopen WK – kreeg Michael Vanthourenhout met zich mee. Vanthourenhout had iets goed te maken na een minder WK, waarin hij pas als twaalfde over de meet kwam.

Na een half uur koers moest Sweeck Vanthourenhout laten rijden. De jongste van de Vanthourenhout-broers kwam zo alleen op kop en zou zijn voorsprong in de loop van de koers alleen maar uitbouwen. Sweeck werd bijgehaald door een groepje met Wout van Aert, Kevin Pauwels, Radomir Simunek en Gianni Vermeersch. Pauwels en Simunek gingen met de podiumplaatsen lopen.

De volgende grote veldritafspraak vindt zaterdag plaats in Sint-Niklaas, waar de slotmanche van de Bpost bank trofee wordt verreden. Dan zijn ook Lars van der Haar en Mathieu van der Poel er weer bij.

Uitslag Parkcross Maldegem 2016
1. flag-be Michael Vanthourenhout (Marlux-Napoleon Games)
2. flag-be Kevin Pauwels (Marlux-Napoleon Games)
3. flag-cz Radomir Simunek (ERA-Murprotec)
4. flag-be Gianni Vermeersch (Marlux-Napoleon Games)
5. flag-be Laurens Sweeck (ERA-Murprotec)

6. flag-be Wout van Aert (Vastgoedservice-Golden Palace)

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
3 februari 2016 16:35
2 Pauwels 3 Simunek
Van Aert 6e

vd Haar/M vd Poel niet aan het vertrek
3 februari 2016 17:14
Van Aert 6de... Hoe kan dat nou weer?
3 februari 2016 17:23
@Daan
Wat denk je dat een paar dagen geleefd worden met je doet?
Zondag op maandag feest, van hot naar her voor interviews etc.
3 februari 2016 17:45
Komende zaterdag zal het echt feest zijn! Ik gun Van Aert een overwinning of een plek buiten de top 5, maar in elk geval geen tweede plaats!
3 februari 2016 18:00
Die wegwedstrijden trekken wel direct mijn aandacht weg van het veldrijden, zeker na het WK. Desalniettemin mooie overwinning voor Michael.
3 februari 2016 21:52
Heel zijn kop zit onder de modder.. Waar zijn die spugers als je ze nodig hebt...?

Om te reageren moet je ingelogd zijn.