Michael Vanthourenhout na voedselvergiftiging: “Voel er niets meer van”
woensdag 30 januari 2019 om 19:29

Michael Vanthourenhout na voedselvergiftiging: “Voel er niets meer van”

Michael Vanthourenhout is helemaal hersteld van de voedselvergiftiging, die hem afgelopen weekend parten speelde. Daardoor moest hij verstek geven voor de slotmanche van de Wereldbeker. “Maar sinds dinsdag voel ik er niets meer van”, laat de Belg weten.

“Dinsdag trainde ik achter de brommer. Vandaag nog eens in het bos op de Kluisberg. Dat was nog eens nodig, want de test die ik tijdens de cross in Hoogerheide had willen doen na veel lange wegtrainingen, viel weg”, meldt Vanthourenhout. “Nog eens goed trainen in het veld was dus nodig. Vanaf nu is het rustig trainen tot het WK.”

Vanthourenhout kreeg zaterdag een heftige allergische reactie op iets uit zijn voeding. Hij moest ervoor zelfs langs het ziekenhuis. Ook moest hij de Wereldbeker van Hoogerheide aan zich voorbij laten gaan. Dat deed pijn, laat hij weten. “Ik stond vierde in een klassement waaraan ik veel belang hecht. Door mijn forfait zakte ik nog naar acht. Dat kost me ook veel geld.”

Top-5
“Die cross zou me ook gelegen hebben: lastig, redelijk technisch. Gezond had ik zeker weer kunnen meedoen voor top-5, denk ik. Maar mijn gezondheid ging nu eenmaal voor. Ik heb zondag bijna de hele dag geslapen. Mijn lichaam was duidelijk een beetje ontregeld”, aldus de Belg, die donderdag met de Belgische ploeg naar Bogense vertrekt voor het WK veldrijden.

Het is gissen hoe hij er aan de start staat. “Ik heb een cross overgeslagen: daardoor ben ik iets frisser en dat heeft me misschien niet slecht gedaan. Anderzijds ben ik ook wat crossritme kwijt. Het is dus toch een beetje afwachten wat dat zondag geeft”, meldde hij tot slot.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.