Michael Vanthourenhout op tijd hersteld voor Ronse
foto: Cor Vos (archief)
donderdag 12 december 2019 om 09:16

Michael Vanthourenhout op tijd hersteld voor Ronse

Michael Vanthourenhout start komende zaterdag gewoon in de Hotondcross van Ronse. De crosser van Pauwels Sauzen-Bingoal moest afgelopen week nog afzeggen voor de Superprestige van Zonhoven door een handblessure. “De wonde was wat ontstoken en met het zand in Zonhoven wilde ik geen extra risico’s nemen”, zegt hij op de social media van de DVV Verzekeringen Trofee.

De cross in Ronse is alweer de vierde manche in de DVV Trofee. “Van alle klassementscrossen is Ronse misschien wel diegene die mij het beste ligt. Zo’n intervalwedstrijd met veel hoogteverschil in korte klimmetjes, dat heb ik graag. Veel liever dan zo’n cross in Namen waar je één lang stuk bergop moet rijden”, aldus Vanthourenhout.

‘Door de omstandigheden is Ronse nog wat zwaarder’
“Hier moet je bij elk knikje omhoog opnieuw heel diep gaan, daarna krijg je terug even tijd om te recupereren. Op die manier is het misschien wel één van de zwaarste crossen van het seizoen”, zegt de 26-jarige crosser. “Met de nieuwe plaats op de kalender wordt het door de weersomstandigheden misschien nog wel wat zwaarder.”

Vanthourenhout weet dat Mathieu van der Poel ook start in Ronse. “Welke wedstrijd ligt er hem niet? Ik probeer gewoon zo lang mogelijk in zijn spoor te blijven. Je weet nooit wat er tijdens een wedstrijd kan gebeuren”, aldus Vanthourenhout, die nog een kleine hoop heeft dat hij zijn achterstand in het DVV-klassement op Eli Iserbyt (ruim twee minuten) kan goedmaken. “Er zijn nog wel een paar crossen waar het verschil kan gemaakt worden. De wedstrijd van zaterdag is er zo eentje. Misschien kan ik daar al proberen wat tijd goed te maken.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.