Michael Vanthourenhout: “Pidcock steekt er niet met kop en schouders bovenuit”

donderdag 27 januari 2022 om 20:31
Michael Vanthourenhout: “Pidcock steekt er niet met kop en schouders bovenuit”

foto: Cor Vos

Interview

Michael Vanthourenhout is misschien niet de topfavoriet voor de wereldtitel veldrijden, maar kan al terugkijken op een uitstekend seizoen. Volgt zondag de kers op de taart? “Ik denk dat ik in een goede conditie verkeer. Ik zie het wel zitten”, klinkt het in gesprek met WielerFlits.

De 28-jarige Vanthourenhout, die in 2018 al eens een zilveren medaille wist te veroveren op het WK in Valkenburg, hoopt zondag uiteraard zo goed mogelijk voor de dag te komen. “Ik heb nog niet gezien hoe het parcours er nu bij ligt. Het had van mij wel iets vettiger mogen zijn. Als je een goede dag hebt, kun je echter alles aan. Dat is ook voor mij het geval.”

“Ik denk dat ik in een goede conditie verkeer. Het gaat beter en beter. Ik ga allereerst zelf voor een podium of de overwinning, maar ben wel bereid om me op te offeren”, vervolgt Vanthourenhout. “Het is te zien wat de bondscoach (Sven Vanthourenhout, red.) zegt. Ik denk wel dat Toon (Aerts, red.), Laurens (Sweeck, red.), Eli (Iserbyt, red.) en ik de uitgesproken mannen zijn om in het begin wat toe te kijken.”

Laatste ronde 
“We gaan op de beklimming rap zien wie een goede en slechte dag heeft. Als ik een slechte dag heb en ik voel dat er niet veel inzit, dan wil ik me zeker opofferen. Daar heb ik zeker geen moeite mee. Dat heb ik in het verleden ook al laten zien. Maar, op een WK start je allereerst met het idee om de koers te winnen.”

Vanthourenhout beseft wel dat, als hij de wereldtitel wil veroveren, hij niet moet wachten op de laatste ronde. “En als ik een goede dag heb, wacht ik ook niet op de laatste ronde. Als ik wacht, ben ik altijd wel geklopt. Explosieve jongens als Eli en Tom Pidcock zijn beter in staat om een laatste snelle ronde te rijden.” De naam van Tom Pidcock is gevallen. De Brit wordt door veel mensen gezien als de grote favoriet voor de wereldtitel.

Vanthourenhout legt zich echter niet zomaar neer bij een eventuele Britse suprematie, wel integendeel. “Ik denk niet dat Pidcock er met kop en schouders bovenuit steekt. Ik heb hem al eens geklopt in Namen, al was dat wel na een totaal andere wedstrijd. Je neemt het echter wel mee. Het is wel tof om naar een WK te gaan waar iedereen een kans heeft.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.