Michael Vanthourenhout triomfeert in de Berencross

Michael Vanthourenhout triomfeert in de Berencross

foto: Cor Vos (archief)

zaterdag 5 oktober 2019 om 16:07

Michael Vanthourenhout heeft de Berencross op zijn naam geschreven. De veldrijder van Pauwels Sauzen-Bingoal reed halverwege cross weg uit een zeskoppige kopgroep, waarna hij in het restant van de wedstrijd knap een kleine voorsprong wist te verdedigen. Tweede werd Eli Iserbyt, derde Toon Aerts.

De concurrentie was aan elkaar gewaagd in de Berencross. Meerdere coureurs toonden in deze snelle cross ambities voor de zege te hebben.

Daan Soete was een van die coureurs. De veldrijder van Pauwels Sauzen-Bingoal kende een sterke start, die ervoor zorgde dat al vroeg het kaf van het koren werd gescheiden. Soete kreeg Corné van Kessel, Michael Vanthourenhout, Lars van der Haar, Eli Iserbyt en Toon Aerts met zich mee, maar alles schoof snel weer in elkaar.

Iserbyt valt aan en valt
Iserbyt – winnaar in Iowa en Waterloo – gaf er vervolgens een klap op. De Belgische revelatie van het nog jonge veldritseizoen reed direct een klein gat bij elkaar, maar een valpartij op het moment dat Aerts weer aansloot gooide roet in het eten.

Iserbyt in de achtervolging, kopgroep vormt zich
De Belg brak zijn shifter, moest door de materiaalpost en kon aan zijn achtervolging beginnen. Die achtervolging was op Vanthourenhout, Aerts, Jim Aernouts, Van Kessel, Soete en Quinten Hermans. Zij reden halverwege de cross aan de kop van de wedstrijd.

Vanthourenhout slaat gat
Van hen oogde Vanthourenhout het sterkst. Een aanval volgde dan ook snel daarna. In no-time reed de coureur uit Brugge een voorsprong van tien seconden bij elkaar. Die voorsprong liep alsmaar uit, maar toen Iserbyt in de achtergrond weer de aansluiting maakte bij de achtervolgers, was het vuur in de achtervolging weer terug.

Iserbyt en Aerts in de achtervolging
Aerts en Iserbyt legden direct de zweep erover, hetgeen resulteerde in het afhaken van Soete, Van Kessel en Aernouts. Met zijn tweeën ging Aerts en Iserbyt verder, maar Vanthourenhout hield knap stand.

foto: Cor Vos

Vanthourenhout wint
De voorsprong van tien seconden werd tot de laatste ronde niet kleiner. Iserbyt had op dat moment Aerts achter zich gelaten en de Belgische coureur kon op dat moment de jacht op zijn ploegmaat openen. Alhoewel Iserbyt nog dicht bij kwam, moest hij de zege laten aan Vanthourenhout, die een knappe overwinning in de Berencross op zijn palmares bij kan schrijven.

flag-be Ethias Cross 2019-2020
Uitslag manche 2, mannen: flag-be Meulebeke
1. flag-be Michael Vanthourenhout (Pauwels Sauzen-Bingoal)
2. flag-be Eli Iserbyt (Pauwels Sauzen-Bingoal)
3. flag-be  Toon Aerts (Telenet Baloise Lions)

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.