Michael Vanthourenhout: “Wisten dat het zeer moeilijk ging zijn met Pidcock aan de start”

maandag 31 januari 2022 om 09:18
Michael Vanthourenhout: “Wisten dat het zeer moeilijk ging zijn met Pidcock aan de start”

foto: Cor Vos

Michael Vanthourenhout legde achter de ontketende Tom Pidcock en het duo Lars van der Haar en Eli Iserbyt beslag op de vierde plek op het WK veldrijden in Fayetteville. Volgens de 28-jarige renner deden de Belgen er alles aan om het Pidcock zo lastig mogelijk te maken, maar was de Brit simpelweg te goed.

“We wisten dat Tom met de best mogelijke conditie aan de start zou staan en wisten dat het zeer moeilijk ging zijn”, vertelde Vanthourenhout naderhand aan onder andere WielerFlits. “We hebben geprobeerd om het hem zo lastig mogelijk te maken. Op een bepaald moment maakte hij een manoeuvre waardoor we allemaal een beetje gehinderd werden, maar dat is cross natuurlijk. Hij was gewoon de beste.”

Volgens de nummer drie van de UCI-ranking was het plan om slag om slinger te demarreren om Pidcock uit te putten. “Het was op voorhand afgesproken dat Toon Vandebosch, Jens Adams en Vincent Baestaens dat gingen proberen, maar de jongens zijn ook niet vooraan in de wedstrijd gekomen. Ik, Toon (Aerts, red.), Eli (Iserbyt) en Laurens (Sweeck) zaten van voren en we hebben het wel geprobeerd om het hem zo lastig mogelijk te maken.”

Vanthourenhout denkt dan ook niet dat bij de Belgische ploeg fouten zijn gemaakt. “Ik denk dat de beste heeft gewonnen. We hadden een plan en dat hebben we zo goed mogelijk uitgevoerd. Als er iemand beter is, kun je ook niet sneller rijden dan dat je kunt.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.