Michael Woods breekt hand en mist Giro
Foto: Sirotti
vrijdag 29 april 2016 om 07:38

Michael Woods breekt hand en mist Giro

Michael Woods moet de Giro missen. De 29-jarige Canadees brak bij een val in Luik-Bastenaken-Luik zijn hand op drie plaatsen, zo laat zijn ploeg Cannondale weten. Woods zou zijn debuut maken in de Italiaanse wielerkoers, maar is nu genoodzaakt om dit uit te stellen.

Woods (twaalfde in de Waalse Pijl) kwam afgelopen zondag op 20 kilometer van het einde ten val. “Het ergste vind ik nog wel dat ik mij erg goed voelde. Ik had het goed gedaan in de Waalse Pijl. Ik was niet geweldig gepositioneerd, maar ik had de benen om een topresultaat te rijden. Misschien niet de overwinning, maar ik kon wel meedoen voor een plek bij de beste vijf”, blikt hij terug.

Hij baalt dat hij nu tijdens de Giro kopman Rigoberto Uran niet bij kan staan. “Rigo heeft een goede kans om te winnen. Ik had daar graag deel van uitgemaakt”, geeft hij aan. “Maar er zijn nog genoeg mogelijkheden dit jaar. Rio is een belangrijk doel voor mij. Ik kijk nog steeds vooruit, dit is zeker geen verloren jaar. Ik zal sterker terugkomen.”

Naast het kwetsuur aan zijn hand kampt Woods na de val ook met een rugblessure. De ernst hiervan is op dit moment nog niet duidelijk.

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
29 april 2016 08:08
Ook lekker snel van Cannondale om dit bekend te maken, LBL is al 5 dagen geleden. Ze zullen zoals gebruikelijk ook wel weer als laatste hun Giro selectie bekendmaken.
29 april 2016 08:35
Balen voor hem, is toch een leuke rijder
29 april 2016 09:27
Is wat mij betreft een van dé verrassingen van de laatste tijd. Jammer, had hem graag in de Giro mee willen zien doen op wat steile pukkels...
29 april 2016 11:40
die gaat door Uran zeker gemist worden in de bergen

Om te reageren moet je ingelogd zijn.