Michael Woods: “Vorm is goed, maar ik mis nog de scherpte”
foto: Cor Vos
woensdag 27 maart 2019 om 13:22

Michael Woods: “Vorm is goed, maar ik mis nog de scherpte”

Michael Woods staat na twee dagen op de veertiende plek in de Volta Ciclista a Catalunya. In de Catalaanse rittenkoers hervatte de Canadees de competitie, nadat hij een pauze nam na de Herald Sun Tour begin februari. De vorm is er, maar hij mist nog scherpte.

Woods begon zijn seizoen in Australië met de Santos Tour Down Under, waarin hij naar de zevende plek reed. Daarna volgden de Cadel Evans Great Ocean Road Race en de Herald Sun Tour, die hij besloot op de derde plaats. “Daarna nam ik een pauze en de afgelopen zes weken verbleef ik in Catalonië en Andorra om er te genieten van het geweldige weer en me voor te bereiden op het seizoen”, vertelt Woods aan Cyclingnews.

“Ik had een nogal intense start en was echt toe aan een break.” In de Ronde van Catalonië hervatte hij maandag de competitie. “Ik ben nog niet op mijn best. De vorm is goed, maar ik mis nog de scherpte. Ik wil deze week vaststellen waar ik sta en proberen geen tijd te verliezen. Na de derde etappe maken we dan de balans op.” Die rit leidt de renners vandaag naar skioord Vallter 2000, waar de finishlijn ligt op 2150 meter hoogte.

Tour de France
“Afgelopen jaar konden we er niet omhoog. Dit jaar deden Taylor Phinney en ik al een geweldige verkenning erheen, tweehonderd kilometer – we overtroffen daar onszelf. Het is geen waanzinnig moeilijke klim, maar de twee beklimmingen in aanloop ernaartoe maken het erg zwaar, vooral met de technische afdalingen. Daar wordt het peloton uitgedund en dan volgt een gelijkmatige klim aan veertig minuten.”

Woods’ belangrijkste doel dit voorjaar zijn de Ardennenklassiekers, voorafgegaan door de Ronde van het Baskenland. Tevens hoopt hij dit jaar aan het vertrek te staan van de Tour de France, wat voor het eerst zou zijn in zijn profcarrière. “Ik heb beide andere grote rondes al tweemaal gereden en ik voel dat ik er klaar voor ben.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.