Michael Woods: “Vroeg me af of ik wel voluit moest gaan”

woensdag 9 oktober 2019 om 18:48
Michael Woods: “Vroeg me af of ik wel voluit moest gaan”

foto: Cor Vos

Michael Woods wist aanvankelijk niet of hij wel voluit moest gaan in Milaan-Turijn. Maar ondanks het onstuimige weer en de Ronde van Lombardije in het vooruitzicht, ging de Canadees ervoor op de slotklim naar de basiliek van Superga…en met succes.

“Ik vroeg me af of ik wel voluit moest gaan vandaag, gezien de omstandigheden en de Ronde van Lombardije zaterdag als belangrijk doel”, reageerde Woods na afloop. “Tegelijkertijd was de finish me zó op het lijf geschreven dat het moeilijk was om deze kans op een overwinning vandaag aan me voorbij te laten gaan. Ik wist dat ik een heel goede dag had en op deze klim is degene die aanvalt en offensief is, in het voordeel.”

“Dat was de manier om iedereen onder druk te zetten en ze te ontmoedigen, en ik denk dat het goed gelukt is”, zei de renner van EF Education First nadat hij Alejandro Valverde van de winst had gehouden. “Na wat ik hier heb bereikt word ik al bij de favorieten voor Lombardije gerekend. Ik heb de top-10 van die wedstrijd evenwel nog nooit gehaald, dus mijn eerste doel is om het podium te halen en later in mijn carrière te winnen.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Wielernieuws

Materiaalzone

Populair