Michał Kwiatkowski: “Als ik een zege mocht uitkiezen, was het deze”
foto: Sirotti
woensdag 6 juni 2018 om 17:23

Michał Kwiatkowski: “Als ik een zege mocht uitkiezen, was het deze”

Michał Kwiatkowski heroverde vandaag de gele trui in het Critérium du Dauphiné na de glansrijke zege van Sky in de ploegentijdrit. De Britse formatie deelde daarin een dreun uit aan de concurrentie. “Als ik een overwinning mocht kiezen, zou het deze zijn”, zei de 28-jarige Pool na afloop in het flashinterview.

Kwiatkowski bofte dat hij vandaag überhaupt aan het vertrek kon staan, nadat hij gisteren hard ten val was gekomen in de slotfase van de tweede etappe. “Ik ben zo blij dat ik gisteren na die valpartij niks mankeerde. Als ik in de Dauphiné een ritzege had mogen uitkiezen, was het deze ploegentijdrit geweest.”

De verschillen aan de finish logen er niet om. Slechts drie teams bleven op het 35 kilometer lange parcours binnen een minuut van Sky. “Het is een geweldig gevoel om als team te winnen”, ging Kwiatkowski verder.

“We hebben een perfecte rit gereden, zowel technisch als tactisch – de hele tijdrit eigenlijk. Deze 35 kilometers waren veeleisend en het ritme en de snelheid veranderden voortdurend. Op papier hadden we de sterkste ploeg, maar het is iets anders om te winnen. Ik ben blij dat dit is gelukt.”

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
6 juni 2018 17:31
Tja dit was eigenlijk een inkoppertje voor Sky met deze ploeg t.o.v. de andere ploegen.

Deels eens met de mensen die zeggen dat TTT de sport geen goed doet. De invloed is vrij groot; aan de andere kant is wielrennen een in teamverband uitgevoerde individuele sport. Als tegenhanger zou je - bij gebruik van een TTT in een grote ronde - een klimtijdrit kunnen opnemen, daarin komt het aan op individuele klimcapaciteit in plaats van in teamverband. Een echt man tegen man gevecht. Niks je laten voorttrekken door je ploeggenoten, niks in het wiel hangen.

Lijkt me een keer een aardig experiment, in elke week van een grote ronde een TT: TTT van 25-35 km, een klimtijdrit van 15-20 km en een ITT van 30-35 km. De discipline hoort gewoon bij het wielrennen maar zou leuk zijn als alle aspecten ervan mee worden genomen.
6 juni 2018 18:03
Top idee!
6 juni 2018 18:19
Dat is inderdaad een mooi plan hartstikkebedankt!
6 juni 2018 18:20
En dan ook verplicht een kasseierit, sprint heuvelop, korte bergetappe met meerdere cols en klassieker-achtige etappe? Dan is ie echt allround.
6 juni 2018 19:01
Of alle etappes individueel afleggen. Dan weet je wie de sterkste is zonder hulp van het team
6 juni 2018 19:44
ja gladiool. Ik vind het wel mooi als alle facetten voorbij komen inc ITT, TTT, gravel/Kasseien, Waalse rondes, sprint etappes, waaier etappes korte en lange berg ritten. 1 berg of meerdere bergen.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.