Michal Kwiatkowski blijft dromen van Luik-Bastenaken-Luik
foto: Cor Vos
dinsdag 8 januari 2019 om 18:52

Michal Kwiatkowski blijft dromen van Luik-Bastenaken-Luik

Michał Kwiatkowski en Luik-Bastenaken-Luik. Hij werd in 2014 en 2017 al eens derde in het Waalse monument, maar winnen deed hij nog nooit. Daar moet dit jaar verandering in komen, als het aan de Pool zelf ligt. “Ik wil die koers ooit een keer winnen”, zo laat Kwiat weten.

Vorig jaar richtte Kwiatkowski zich eveneens op de Ardennenklassiekers, maar kwam hij er op het moment suprême niet aan te pas. Zo eindigde hij slechts als 29e in La Doyenne. De renner van Sky hoopt dit jaar uiteraard beter voor de dag te komen. “Ik hoop dat ik met de toppers kan meestrijden.”

“Je hebt van die wedstrijden die je erg graag wilt winnen, en waar je ook lang op jaagt. Milaan-San Remo was zo’n koers, maar dat is Luik-Bastenaken-Luik ook”, aldus Kwiatkowski. “Ik wil Luik ooit nog een keer winnen”, blijft de voormalig wereldkampioen ambitieus.

Verdere doelen
Eerder werd bekend dat Kwiatkowski zijn seizoen zal beginnen in het Midden-Oosten. Na de UAE Tour zal hij zich voorbereiden op de klimklassiekers. Dit betekent dat hij de Vlaamse eendagswedstrijden zal overslaan. Verder hoopt de Pool goed te presteren in de Tour de France én tijdens het WK in het Britse Yorkshire.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.