Michal Kwiatkowski: “Het was niet mijn dag”

maandag 4 april 2016 om 10:19
Michal Kwiatkowski: “Het was niet mijn dag”

Kwiatkowski kon Sagan en Vanmarcke niet volgen - Foto: Sirotti

Michal Kwiatkowski is teleurgesteld na de Ronde van Vlaanderen. De Pool leek op weg naar een goed resultaat toen hij samen met Peter Sagan en Sep Vanmarcke wegreed, maar achteraf bleek dat een poging uit wanhoop. De Sky-renner voelde zich al niet goed meer. Dat erkent hij tegenover Cyclingnews.

Kwiatkowski begon het op de Taaienberg lastig te krijgen. “Ik kon Sagan en Cancellara toen niet volgen. Daarom besloot ik om nog voor de Oude Kwaremont en Paterberg ten aanval te trekken.  Het was een slimme zet.” Uiteindelijk haakte de oud-wereldkampioen halverwege de Oude Kwaremont af. “Ik was klaar. Ik kon het wiel van Sagan niet meer houden en later reed ook Cancellara weg. Ik had niet meer kunnen doen dan ik heb gedaan. Dit was het maximale met die benen die ik had. Het is teleurstellend dat het niet mijn dag was. De anderen waren gewoon sterker.”

De Sky-renner eindigde uiteindelijk als 27e. “Ik ben teleurgesteld”, stelt hij. “De Ronde is één van de mooiste wedstrijden om te winnen. Ik ga hier in de toekomst zeker terugkeren. Nu ligt mijn focus op de Ardennenklassiekers. Dat is het belangrijkste doel dit voorjaar. Ik denk dat ik kan zeggen dat ik daarvoor op schema lig, ondanks mijn slechte benen in De Ronde.”

Thomas: “Had Vanmarcke kunnen volgen”
Zijn ploegmaat Geraint Thomas kwam als twaalfde binnen in Oudenaarde. De Brit denkt dat een betere uitslag mogelijk was geweest. “Ik had in de groep moeten zitten waar Kawasaki (Kwiatkowski) in zat”, zegt hij tegenover Cyclingweekly. “Dan zou ik waarschijnlijk bij Sep hebben kunnen blijven, misschien niet bij Sagan, maar zeker bij Sep en dan rijd je gewoon voor het podium. Het gaat om hele kleine dingen.”

Dit artikel delen:

26 Reacties

JeDaRe 4 april 2016 om 10:23

Ha, ‘Kawasaki’? Ik zie beide mannen graag volgend jaar weer terugkeren!

Wheely 4 april 2016 om 10:37

Achteraf is het mooi wonen Thomas…

Knappe vijfde plaats van Rowe trouwens achter Kristoff.

John Bidon 4 april 2016 om 10:39

Ik vond het een prachtig gezicht toen Sagan en Kwiatkowski er van door gingen (net zoals E3). Is gewoon pure schoonheid om die twee als een tandem te zien fietsen. Lijkt voor beide moeiteloos te gaan. Was vooral goed zichtbaar toen Vanmarcke kwam aansluiten. Zijn gezicht stond op springen terwijl Sagan en Kwiatkowski vrij relax het peddelen waren. Prachtige wielrenners!

Johnny7 4 april 2016 om 10:40

Ach maak je niet druk Thomas, over een paar maand ga je weer voor een podiumplaats in een grote ronde, het kan allemaal bij hem joh, heel normaal.

LyndaLid 4 april 2016 om 10:41

Rowe is de man van het voorjaar bij Sky, en zondag kopman. Terecht ook, toonde vorig jaar al aan dat ie goed is maar dit jaar heeft ie echt nog een enorme stap gezet. In de Omloop mee, in de E3 in de groep, in Wevelgem met Stybar en Van Avermaet mee, in de Panne mee maar lek gereden, en nu deze 5e plaats.. Sterk!

Kwiatkowski gewoon weer een van de topfavorieten voor de Amstel. Zet daar Henao nog bij en dan heb je toch een aardig duo voor de Ardennen…

Romāns Vainšteins 4 april 2016 om 10:42

Kwiat heeft netto de E3 afgetikt bij Sagan, die 2 moet je super voor uitkijekn in finales want die gunnen elkaar wat.

Spinergy 4 april 2016 om 10:51

Als mijn tante kl*ten had gehad, was ze mijn oom geweest..

Don Stephano 4 april 2016 om 10:55

Ik denk dat Kwiatko beter zijn zinnen zet op eendagskoersen met meer hoogtemeters.

Vic413 4 april 2016 om 11:39

Hij probeerde wel, niets op aan te merken. Iedereen is op zijn waarde geklopt. Toch denk ik dat Sep Thomas makkelijk uit het wiel knalt op de oude kwaremont en de paterberg.

castroviejo 4 april 2016 om 12:03

Waarom dat Stephano? Als je de E3 kunt winnen ben je ook geschikt voor de Ronde. Ik denk dat Kwiat één van die weinig renners is die in alle klassieke koersen voor een top 10 top 5 notering kan gaan.

Mark 4 april 2016 om 12:09

Geraint toch, ik begrijp we moeilijk kunnen verwachten dat je vloeiend Pools spreekt, maar in ieder geval in de buurt komen van het uitspreken van de naam van je Poolse teammaat en bovendien een voormalig wereldkampioen, mogen we toch wel verwachten? Quad-cow-ske, komt nog dichter in de buurt dan Kawasaki, dat had net zo goed een willekeurige Japanner kunnen zijn.
Ik ben benieuwd of deze gelegenheidsjapanner de Amstel Gold Race weer kan winnen, in twee weken kan veel gebeuren.

Puffin87 4 april 2016 om 12:19

@Mark
Het lijkt me eerder een bijnaam voor Kwiat dan dat het echt een slechte poging was om zijn naam uit te spreken.

snoep de hond 4 april 2016 om 12:20

@Mark,
Je weet dat Kawasaki een motormerk is? Lijkt mij dus niet perse onkunde van Thomas, maar gewoon een bijnaam die ze aan Kwiatkowski hebben gegeven.

Romāns Vainšteins 4 april 2016 om 12:20

T’is nog een coole bijnaam ook. Sowieso niet te nauwlettend doen over namenuitspraak = muggezifterij/miereneukerij

Mark 4 april 2016 om 12:23

Geen probleem, Ronnie Vroemen :P

ti-raleigh 4 april 2016 om 12:34

Kwia heeft Sagan mooi op weg geholpen gisteren. Ene hand wast de andere, zie E3.

123poetertjes 4 april 2016 om 12:40

Het blijft toch wel een probleem waar Kawasaki stelselmatig tegenaan blijft lopen: hij is te ambitieus. Het is in elk geval niet de eerste keer dat hij zo stilvalt in volle aanval. Het maakt hem wel één van de meest aantrekkelijke renners om naar te kijken, aangezien er toch een 'haalt-ie-t-of-haalt-ie t-niet'-label aan hem kleeft. Ik heb gisteren in elk geval weer van hem genoten, en niet voor het eerst.

Eigenlijk jammer dat de Ronde en Itzulia elkaar in de weg liggen, deze knakker kan in beide uit de voeten.

LyndaLid 4 april 2016 om 13:00

Maar Kwiat won de E3 wel, maar had het daar ook al erg lastig op de Kwaremont hoor. Hij was daar de minste van de groep met favorieten. Dat is gewoon een te zware berg voor hem, zoals dat vroeger ook voor Sagan zo was (maar die is sterker en groter geworden). Kwiat is iemand die bij de allerbesten de Paterberg op kan rijden, maar zo vaak de Kwaremont is gewoon te veel voor zo'n relatief lichtgewicht.

tendam 4 april 2016 om 13:32

@mark
Niet alle Nederlanders begrijpen Britse humor, blijkbaar…

Rosanero 4 april 2016 om 15:07

Kwiatkowski is ook helemaal geen renner voor de Ronde van Vlaanderen. In de kasseienkoersen wordt er veel te vroeg koers gemaakt voor de mannen die in de Ardennen rond rijden. Die zijn gewend maar een kilometer of tien te koersen en voor de rest in de wielen te hangen.

Ivanoviclover 4 april 2016 om 15:50

Kawasaki!! Held. Eindelijk iemand met humor.

mania 4 april 2016 om 16:07

Kwiat heeft tactisch blijkbaar heel dom gereden. Anticiperen als je voelt dat je niet goed genoeg bent is slim. Maar dan met 2 topfavorieten doorrijden terwijl je al weet dat je gaat moeten lossen en nog 2 sterke ploegmaten in de achtervolging hebt is wel een zeer foute tactiek.

TykkeThor 4 april 2016 om 16:11

Het blijft zonde dat ik gisteren niet mee reed, ik had Sagan kunnen volgen, en dan sprint je zomaar mee voor eindwinst. Het kan soms raar lopen….

denise 4 april 2016 om 17:49

Sagan maakt ook grapjes met zijn ploegmaten zoals Google Maps.

Velominatus 4 april 2016 om 19:10

Hoezo dom / te ambitieus?
Sagan en GvA kregen dat verwijt ook na iedere nederlaag. Totdat ze wonnen.
Misschien zijn ze wel winnaars geworden door steeds aan te vallen.

  • 1
  • 2

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.