Michal Kwiatkowski: “Het was niet mijn dag”
Kwiatkowski kon Sagan en Vanmarcke niet volgen - Foto: Sirotti
maandag 4 april 2016 om 10:19

Michal Kwiatkowski: “Het was niet mijn dag”

Michal Kwiatkowski is teleurgesteld na de Ronde van Vlaanderen. De Pool leek op weg naar een goed resultaat toen hij samen met Peter Sagan en Sep Vanmarcke wegreed, maar achteraf bleek dat een poging uit wanhoop. De Sky-renner voelde zich al niet goed meer. Dat erkent hij tegenover Cyclingnews.

Kwiatkowski begon het op de Taaienberg lastig te krijgen. “Ik kon Sagan en Cancellara toen niet volgen. Daarom besloot ik om nog voor de Oude Kwaremont en Paterberg ten aanval te trekken.  Het was een slimme zet.” Uiteindelijk haakte de oud-wereldkampioen halverwege de Oude Kwaremont af. “Ik was klaar. Ik kon het wiel van Sagan niet meer houden en later reed ook Cancellara weg. Ik had niet meer kunnen doen dan ik heb gedaan. Dit was het maximale met die benen die ik had. Het is teleurstellend dat het niet mijn dag was. De anderen waren gewoon sterker.”

De Sky-renner eindigde uiteindelijk als 27e. “Ik ben teleurgesteld”, stelt hij. “De Ronde is één van de mooiste wedstrijden om te winnen. Ik ga hier in de toekomst zeker terugkeren. Nu ligt mijn focus op de Ardennenklassiekers. Dat is het belangrijkste doel dit voorjaar. Ik denk dat ik kan zeggen dat ik daarvoor op schema lig, ondanks mijn slechte benen in De Ronde.”

Thomas: “Had Vanmarcke kunnen volgen”
Zijn ploegmaat Geraint Thomas kwam als twaalfde binnen in Oudenaarde. De Brit denkt dat een betere uitslag mogelijk was geweest. “Ik had in de groep moeten zitten waar Kawasaki (Kwiatkowski) in zat”, zegt hij tegenover Cyclingweekly. “Dan zou ik waarschijnlijk bij Sep hebben kunnen blijven, misschien niet bij Sagan, maar zeker bij Sep en dan rijd je gewoon voor het podium. Het gaat om hele kleine dingen.”

RIDE Magazine
26 Reacties
Sorteer op:
4 april 2016 20:23
De Oost Europeanen kleuren de koers ! Sagan, Kwiatkowski en in iets mindere mate Stybar gaan voor de "dood of de gladiolen". Dat is koers zoals we het willen zien. Helden !

Om te reageren moet je ingelogd zijn.