Michal Kwiatkowski reed drie weken met gebroken rib
foto: Cor Vos
maandag 22 maart 2021 om 14:25

Michal Kwiatkowski reed drie weken met gebroken rib

Michal Kwiatkowski blijkt drie weken geleden een rib gebroken te hebben in de Trofeo Laigueglia. Dat vertelt de coureur van INEOS Grenadiers op sociale media. De Pool reed ondanks zijn blessure Strade Bianche, Tirreno-Adriatico en Milaan-San Remo.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Begin maart was Kwiatkowski betrokken bij een valpartij in de Trofeo Laigueglia, die gewonnen werd door Bauke Mollema. De Pool was in de finale betrokken bij een crash met Andrea Bagioli van Deceuninck-Quick-Step. “Ik heb vooral schaafwonden en hopelijk niets gebroken”, zei Kwiat toen.

Er kwamen geen breuken aan het licht, waardoor de wereldkampioen van 2014 ‘gewoon’ van start ging in Strade Bianche. Die koers reed hij niet uit. Tirreno-Adriatico (51ste in het klassement) en Milaan-San Remo (17e) reed hij wel uit. “Vandaag blijkt dat ik een rib gebroken heb. Het was geen makkelijke Italiaanse campagne sinds mijn val in Laigueglia, fysiek en mentaal. Nu is rust het beste”, schrijft hij.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.