Michal Kwiatkowski: “Scenario van vandaag was perfect voor mij”
foto: Sirotti
dinsdag 28 augustus 2018 om 20:00

Michal Kwiatkowski: “Scenario van vandaag was perfect voor mij”

Michał Kwiatkowski mocht na de vierde Vuelta-rit op het podium komen voor een nieuwe rode leiderstrui. De Pool van Sky zag op de slotklim nog enkele renners bij zich wegrijden; onder anderen Simon Yates en Emanuel Buchmann sloegen een gaatje. Buchmann staat in het klassement nu op de tweede plaats op zeven seconden van Kwiatkowski.

“We hebben geprobeerd de kopgroep onder controle te houden, maar we waren tevreden met de voorsprong die ze hadden. We verwachtten dat enkele teams de koers hard zouden maken op de slotklim en dat gebeurde met LottoNL-Jumbo. Felicitaties voor hun inspanningen, maar uiteindelijk schoten ze er weinig mee op”, zei Kwiatkowski na afloop.

Voorts liet hij weten dat hij zich niet als de belangrijkste klassementsrenner ziet. “Nairo Quintana, Alejandro Valverde, George Bennett en Emanuel Buchmann zijn de jongens die iets moeten doen op de aankomsten bergop. Het scenario van vandaag was perfect voor mij. Ik wilde niet per se de vlucht terughalen, maar wél een goede positie in het klassement behouden.”

RIDE Magazine
19 Reacties
Sorteer op:
28 augustus 2018 20:02
Raar verhaal. De la Cruz is toch zijn kopman?
    28 augustus 2018 20:24
    Bij Sky hebben ze ook wel door dat je met De La Cruz max 7e wordt. Misschien 5e als het meezit. Kwiatkowski moet nog bewijzen dat hij over drie weken stabiel top kan presteren, maar die heeft het potentieel om te winnen of in elk geval podium te rijden. Brailsford gaf bij het bekendmaken van de selectie ook al aan dat ook Kwiatkowski met een klassement in het achterhoofd zou starten.
    28 augustus 2018 20:31
    Intrinsiek sowieso. Maar wat een pieken heeft de Pool al achter de rug, dit jaar. En dan ook nog ff drie weekjes Vuelta doortrekken? Amai.
    29 augustus 2018 01:55
    Kwiatkowski gaat sowieso tekort komen in het hooggebergte.
    Hij heeft het toch nooit bewezen?? Waarom nu wel?
    29 augustus 2018 07:50
    Jaren geleden, toen hij minder rijp was, mocht ie ook voor het ak gaan. Dat deed ie best goed. Nu, jaren later, heeft ie voor het eerst weer de mogelijkheid voor eigen kansen te gaan. En omdat ie nu rijper is zou het hem misschien kunnen lukken.
28 augustus 2018 20:17
De namen die hij noemt zijn ook apart. Zou hij het gevoel hebben dat die vier momenteel het sterkst zijn?
    28 augustus 2018 20:24
    Sporters beantwoorden vragen over wie de favorieten zijn vaak met een willekeurig rijtje renners.
    29 augustus 2018 08:30
    En zeer afhankelijk wie de vraag stelt. Een Nederlandse journalist krijgt wen ander antwoord dan een duitse.
28 augustus 2018 20:25
SKY - verhaaltjes zijn altijd wat apart , nooit enig idee wat er nou oprecht gemeend wordt, totaal niet of half-half.
28 augustus 2018 20:28
Lopez hoort daar zeker ook bij
28 augustus 2018 21:59
Kan me niet voorstellen dat deze man het 3 weken gaat volhouden met zijn recente programma. Daarnaast, en ik kan niet geloven dat ik dit typ, lijkt het ook niet een ploeg te hebben die hem kan ondersteunen zoals we dat gewend zijn. Maar Sky heeft me al vaker verbaast dit jaar dus.
28 augustus 2018 22:07
De kritiek van de 'anti-supporters' op TLJ vandaag wordt hier wel gewoon gedeeld door iemand uit koers.. Zou het misschien toch kunnen dat dit niet zo'n heel logische actie was?
    28 augustus 2018 23:04
    Of hij had het toch stiekem moeilijk en grijpt alle kansen aan zodat er in de volgende bergetappes niet zo schroeiend hard tempo wordt gereden?
    28 augustus 2018 23:22
    Het optreden van TLJ was een goede aanzet, alleen maakte Kruiswijk of Bennett het niet af. Prima het tempo hoog gehouden, mooi kopwerk van oa Sepp Kuss. Dan mag er op het eind wel een demarage volgen. Of op z'n minst aanhaken bij Yates.
    Nadat Yates wegsprong viel de groep op het wat vlakkere gedeelte wat stil. Jammer. Ineens konden gelosten zoals De La Cruz weer aansluiten.

    Kudo's voor TLJ. Voor de ploeg wellicht een leermomentje.
29 augustus 2018 01:45
Het is jammer dat jumbo niet voor één kopman kiest, indien ze dat wel zouden doen dan kan op het moment dat Kuss van kop gaat de ander gaan sleuren en dan kom je waarschijnlijk met een kleinere groep boven. Maarja op dit moment in de ronde ook niet onlogisch dat ze dat niet doen, ik zou iig nu nog niet kunnen inschatten of Bennett of Kruijswijk de betere van de 2 is over 3 weken.
29 augustus 2018 07:52
TLJ deed het gewoon goed gisteren. Sommige renners uitgeschakeld, info vergaard... ze weten nu dat ze in de breedte het beste of 1 van de beste teams hebben.

Eerste pannekoeken zijn voor de kinderen, Kwiat!
    29 augustus 2018 08:39
    Ik weet uit een andere topic,dankzij La Belle Mario,dat ik niets van koers ken. Blijkbaar moet je daarvoor de Spaanse bijnamen van Spaanse renners kennen, maar dat terzijde gelaten,welke renners bedoel je?
    29 augustus 2018 13:03
    Carapaz (verrassend)
    Meintjes
    Formolo (verrassend!)
    Mollema
    Zakarin (niet verrassend, want op muil gegaan)
    Woods (verrassend)
    Nibali
    En ging Delacruz er ook niet even af?!? Wat was Sky slecht heh, want ook Henao moeet vroeg passen.

    Hoeveel favorieten zijn er nog over? Genoeg.
29 augustus 2018 09:49
Leuk dat hij de kans krijgt om als kopman te rijden in een grote ronde, zij het met een vrij zwakke ploeg. Ik verwacht niet veel, maar dit is geen gewone smurf natuurlijk. En als het bevalt misschien een andere keer met een optimale voorbereiding (als sky even geen britten bij de hand heeft die voor de zege kunnen gaan).

Om te reageren moet je ingelogd zijn.