Michal Kwiatkowski wil de Tour de France winnen

zaterdag 27 april 2019 om 11:02
Michal Kwiatkowski wil de Tour de France winnen

foto: Cor Vos

Michal Kwiatkowski staat morgen aan de start in Luik-Bastenaken-Luik, maar in zijn achterhoofd denkt de Pool aan heel andere dingen. Kwiato hoopt nog altijd eens de eindlaureaat te mogen zijn in de Tour de France: “Kijk naar Geraint Thomas vorig jaar, dat kan mij ook overkomen.”

“De Tour de France winnen, dat is mijn moon shot, het doel dat me motiveert en in staat stelt om andere wedstrijden te winnen. Ik heb vorig jaar Tirreno-Adriatico en de Ronde van ­Polen gewonnen. Die wedstrijden zijn nooit doelen op zich, omdat ik eigenlijk hoger mik. Ik win veel andere races omdat ik de lat voor mezelf zo hoog leg. Daardoor hoop ik zondag ook Luik-Bastenaken-Luik te winnen”, legt Kwiatkowski gemotiveerd uit in Het Nieuwsblad.

Ontwikkeling als klassementsrenner
“Ik word elk jaar nog iets beter als tijdrijder en als klimmer. Ik finishte ­derde in de voorbije Parijs-Nice, maar ik heb me als klassementsrenner nooit comfortabeler gevoeld. Ik geloof dat mij kan overkomen wat met Geraint Thomas is gebeurd. Hij reed altijd in de schaduw van Chris Froome. Veel mensen geloofden niet dat hij ooit de Tour kon winnen, maar het speelde wel de hele tijd in zijn achterhoofd. De eerste poging in de Giro viel tegen, maar toen in de Tour viel alles op zijn plaats. Als ik de kans krijg om het team te leiden, kan dat misschien ook voor mij.”

Kwiatkowski krijgt die kans echter niet heel vaak. Sterker nog, in de hiërarchie moet de Pool nog ten minste Egan Bernal, Chris Froome en Geraint Thomas voor zich dulden: “Zo denk ik er niet over na. Het is echt niet zo dat er nu gezegd wordt: jij bent plan A, jij bent plan B en jij plan C. Bij Team Sky spelen we altijd de man uit die de beste kans heeft om de koers te winnen.”

Ondanks dat CCC wegens de Poolse roots misschien voor de hand ligt voor Kwiatkowski om kopman te worden, blijft hij Team Sky toch trouw. De Pool denkt daar namelijk de grootste kans te hebben om het maximale uit zijn carrière te halen, zo concludeert hij: “Ik blijf ervan overtuigd dat Team Sky de best mogelijke omgeving is om een klassement te winnen van een grote ­ronde. Als je kopman kan zijn, is Sky de beste optie en ik geloof dat ik die kans op een dag zal krijgen.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair