Michel Cornelisse: “Gaan met Mathieu van der Poel nog veel verkennen”
foto: Cor Vos
zaterdag 16 februari 2019 om 19:25

Michel Cornelisse: “Gaan met Mathieu van der Poel nog veel verkennen”

Wat kan Mathieu van der Poel in de voorjaarsklassiekers? Het is een vraag die menig wielerliefhebber bezighoudt. Michel Cornelisse, de nieuwe ploegleider van Corendon-Circus, sluit niet uit dat hij kan verrassen. “Fysiek kan hij het aan”, zegt hij tegen WielerFlits.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
Toen Van der Poel, halverwege december, zijn wedstrijdprogramma onthulde op een persconferentie in Amsterdam werd ook bekend dat Cornelisse zijn nieuwe ploegleider ging worden. Een opmerkelijk nieuwtje dat het die dag verloor van de interesse in het wedstrijdprogramma van de 24-jarige alleskunner.

Cornelisse maakt de overstap van SEG Racing Academy “met pijn in het hart”. Bij de Nederlandse opleidingsploeg hielp hij vorig jaar renners als Cees Bol, Julius van den Berg, Edoardo Affini en Stephen Williams klaar te stomen voor de WorldTour. “Ik heb een fantastische tijd bij deze ploeg gehad. Het was écht een vriendenploeg met renners die voor elkaar door het vuur gingen. Ik ben er ook van overtuigd dat ik er renners heb weten te verbeteren. Dat is het voordeel van een kleine ploeg. Je kunt er echt een band opbouwen met renners. Bij grote teams gaat dat bijna niet.”

Voordat de Amsterdammer aan de slag ging bij het Continentale SEG Racing Academy werkte hij onder meer voor profploegen Vacansoleil-DCM, MTN-Qhubeka en Roompot. Nu wacht opnieuw het avontuur bij een profploeg. Bij Corendon-Circus heeft hij een contract voor twee seizoenen getekend. “Dit is een prachtige nieuwe uitdaging. Niet veel ploegleiders krijgen de kans om intensief met een toptalent als Van der Poel te kunnen samenwerken.”

Voor Van der Poel betekent de komst van Cornelisse een bak aan ervaring en parcourskennis in de voorjaarsklassiekers. Ervaring en kennis die nu nog ontbreekt bij de Nederlands kampioen op de weg. “We gaan veel van de Vlaamse klassiekers verkennen. En vergeet niet… Wij hoeven nog niks. De druk ligt bij de WorldTour-ploegen, maar fysiek kan hij het aan.”

Voor Van der Poel is het te hopen dat hij tijdens de klassiekers in de cruciale fases niet lek rijdt. Vanwege de lage teamranking zal Cornelisse altijd achterin de karavaan rijden.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.