Michel Cornelisse: “Ik zou heel graag bondscoach willen worden”
foto: Elisa Haumesser
maandag 4 juni 2018 om 10:30

Michel Cornelisse: “Ik zou heel graag bondscoach willen worden”

Michel Cornelisse ambieert de functie van bondscoach van Nederland. Dat vertelde de ploegleider van SEG Racing Academy in WielerFlits Live. De huidige keuzeheer Thorwald Veneberg neemt binnenkort afscheid van zijn post om in de directie van de KNWU plaats te nemen. Cornelisse staat er open voor: “Ik zou het heel graag willen.”

“Ik ben trots en verrast dat ik zo hoog in de lijst sta”, aldus de Amsterdammer, die bij de lezers van WielerFlits op de meeste stemmen kon rekenen in de poll wie de nieuwe bondscoach zou moeten worden. “Het is toch wel een waardering dat mensen toch wel zien wat ik met renners kan bereiken.”

“Ik denk dat ik renners wel vijf procent beter kan maken door veel aandacht te geven. Dat kan een praatje zijn over snelle auto’s en mooie vrouwen, maar dat kunnen ook praatjes zijn tussendoor even over tactiek en wedstrijden uit het verleden”, zegt Cornelisse.

Bekijk hier de volledige uitzending van WielerFlits Live met Michel Cornelisse en Rob Ruijgh

Cornelisse geeft aan dat een eventuele baan als bondscoach te combineren valt met zijn huidige werk als ploegleider bij SEG Racing Academy. Daarnaast heeft hij met veel van de huidige toprenners uit het land samengewerkt. “Voor mij zou het ideaal zijn en ik sta er ook voor open”, aldus de ploegleider.

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

[poll id=”809″]

RIDE Magazine
32 Reacties
Sorteer op:
4 juni 2018 10:07
Waarom niet de bondscoach van Slowakije proberen los te weken? Die man is de afgelopen 3 jaar wereldkampioen geworden.
4 juni 2018 10:44
Wat een gezeik van sommige. Van de 'zogenaamde slimme mensen' nooit niks betekent /gepresteerd in de wielerwereld. Roepen maar wat achter de tablet. Lekker makkelijk. Wie van jullie kent deze man persoonlijk? En niet allemaal tegelijk...
4 juni 2018 11:26
"nooit niks"?
Weet je zeker dat je nu zegt wat je bedoeld te zeggen? Je geeft de slimme mensen bijna een compliment.
4 juni 2018 11:28
Ik ken Cornelisse als een man die ontzettend begaan is met het lot van zijn renners. Zijn kracht is het begeleiden en coachen van jongens vanuit mentaal/emotioneel opzicht.

Wat dat betreft zijn er meerdere soorten intelligentie, waarvan Emotionele intelligentie er eentje is. Bij Cornelisse zit je daarbij goed.
4 juni 2018 12:12
Intelligentie (hoog IQ, zware Universitaire opleiding afgerond zouden indicatoren kunnen zijn) heeft niets tot weinig te maken met sociale intelligentie en typische coach vaardigheden die je voor de functie van bondscoach nodig hebt.

Koers intelligentie, een koers kunnen lezen, mensen kunnen motiveren zijn eigenschappen die ook aanwezig zijn bij mensen die wellicht in een discussie over de unificatie van natuurkrachten zich wat ongemakkelijk voelen.

Cornelisse lijkt me een zeer geschikte kandidaat voor de functie van bondscoach.
4 juni 2018 15:31
Alsjeblieft niet zeg. Deze man ***
edit wf: beledigingen mag je achterwege laten
heeft al meerdere malen bewezen totaal ongeschikt te zijn als ploegleider.

Heeft werkelijk waar ook geen enkele renner beter gemaakt, dus zelfkennis is ook al niet aanwezig.
4 juni 2018 17:58
Cornelisse durft anders/zichzelf te zijn. Dit bevalt mij. Je kunt aanstoot nemen aan een opmerking als 'snelle auto's en vrouwen' maar je kunt er ook het luchtige van inzien. Deze man zal zowel zijn werk serieus oppakken als zich verdiepen in het wel en wee van zijn renners.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.