Michel Cornelisse: “We hebben een goed voorjaar gereden”
foto: WielerFlits
zondag 24 april 2016 om 19:05

Michel Cornelisse: “We hebben een goed voorjaar gereden”

Michel Cornelisse is tevreden over het voorjaar van zijn ploeg Roompot Oranje Peloton. Dat vertelt hij na afloop van Luik-Bastenaken-Luik aan WielerFlits.

“Ik denk dat we op zich een goede koers hebben gereden. In de finale kwamen misschien door het slechte weer iets te kort. We zaten iets te ver van achteren”, kijkt hij terug.

Cornelisse kijkt met een goed gevoel terug op de voorjaarsklassiekers. “Ik denk dat we een goed voorjaar hebben gereden. We zaten in veel ontsnappingen. We moeten stappen maken en dat doen we langzaam,” kijkt hij terug.

‘Speciale band met Wout’
Cornelisse is blij met de zege van zijn oud-pupil Wout Poels. “Deze zege doet mij heel veel. Ik heb een speciale band met Wout Poels. Die gaat al terug naar de amateurs,” aldus Cornelisse.
“Hij is goed in slecht weer. Enkele kilometers voor het einde zag ik hem zijn handschoenen weggooien. Toen wist ik dat hij ze erop zou leggen. Het is geen geheim dat mocht er niet iemand van Roompot winnen, ik heel blij ben dat Wout Poels wint.”

Wil je niets missen? Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal. Kijk ook elke dinsdagavond om 20.00 uur naar WielerFlits Live, de enige wielertalkshow van Nederland.

RIDE Magazine
20 Reacties
Sorteer op:
24 april 2016 19:20
''Toen wist ik dat hij ze erop ging leggen.''
Dat is toch prachtig?
24 april 2016 19:50
Ze doen het leuk. Alleen Drenthe gewonnen geloof ik en in een paar klassiekers leuk meegedaan. Ik hoop dat van der Lijke zich nog eens goed laat zien dit seizoen.
24 april 2016 20:06
Kan Roompot de Continentale licentie niet met de WT licentie met TLJ
niet ruilen ?
24 april 2016 20:13
@6129ak2 Nee idd ze kunnen niet die licentie niet ruilen. Al is het maar omdat ze geen continentale licentie hebben.
24 april 2016 20:23
Een aardig voorjaar was het misschien wel. Lammertink in Amstel was goed, enkele jongeren in Vlaanderen vond ik hoopgevend rijden (Van Ginneken en De Vries) en daar reden ze ook regelmatiger in de kopgroep. Deze week was dat laatste een stuk minder. Eigenlijk hebben we ze helemaal niet gezien. En Weening helaas ook niet goed genoeg in de belangrijkste week van zijn seizoen.
24 april 2016 20:34
"Het is geen geheim dat mocht er niet iemand van Roompot winnen, ik heel blij ben dat Wout Poels wint.” Schitterende uitspraak van Cornelisse!

Ik heb trouwens genoten van deze ploeg die regelmatig in beeld hebben gereden en gezien de potentie van de ploeg naar behoren hebben gepresteerd.
24 april 2016 20:43
@6129ak2 : Haha, ze zouden de WT-licensie meer waarmaken als TLJ nu doet..
24 april 2016 20:57
Wanneer je niet goed genoeg bent voor een overwinning, is het in ieder geval verstandig om je te tonen, TV minuten zijn kostbaar en belangrijk voor de sponsoren....!
En dat heeft deze oranje ploeg in ieder geval ruimschoots gedaan.
24 april 2016 21:03
Heb je ze deze week gezien dan? Ik heb het idee dat het vorig jaar vaker raak was. Dit jaar Vlaanderen, maar verder is er weinig blijven hangen qua tv-minuten maken.
24 april 2016 21:09
Heerlijke kerel, hier hebben de roompot pupillen een goede aan. Hopelijk kan Michel in de toekomst net zo blij zijn voor hun als hij nu voor Poels is!
24 april 2016 21:16
Mooie kerel met veel koersinzicht. Ideale mentor voor jonge renners van Roompot!
24 april 2016 21:16
@Vlek
Cornelisse heeft het over "het voorjaar" en dat wordt niet in 1 week afgewerkt.
Wat mij betreft hoort daar heel het voorseizoen ook bij en ik heb ze veel in de aanval gezien, maar het is niet zo dat ik nu een huisje op een vakantiepark ga boeken.
24 april 2016 21:18
Ik vind dat hij nu toch wel iets te positief gestemd is. Roompot heeft dit voorjaar in de grotere wedstrijden niet direct een onuitwisbare indruk achter gelaten. Alleen de prestaties van Maurits Lammertink in de Brabantse Pijl en de Amstel Gold Race waren echt mooie resultaten. Ze hebben wel een aantal keren in de vroege vlucht gezeten, maar ook dat heeft ze nergens echt tot ver in de koers gebracht. Er zijn absoluut een aantal renners die goede dingen hebben laten zien, maar na dit seizoen wordt het wel zaak om goed door te selecteren, want er zijn toch een heel aantal renners voor wie het profniveau te hoog gegrepen lijkt.
24 april 2016 21:19
Ja, maar wel over dit voorjaar toch? Waren er werkelijk zoveel tv-koersen met een Roompot renner in de kopgroep?
24 april 2016 21:46
Cornelisse zegt het zelf en dat is een Amsterdammer en die weten alles....
24 april 2016 21:49
Vlek sws in Brabantse Pijl met De Vries en Weening in aanval en Lammertink op plek 7 in einduitslag. Eerder op seizoen ook genoten van Asselman.
24 april 2016 22:18
Nauwelijks vooruitgang tov vorig jaar. Kleine stapjes, vooruit.
Eigenlijk zit het seizoen van Roompot er grotendeels al op, mn qua publiciteit.
25 april 2016 08:44
Mooie kerel, echte motivator.
25 april 2016 09:56
Ook niet best deze week. Amper in de aanval en in beeld. Lammertink in AGR was oké. Voor de rest ook geen top 25 notering.
25 april 2016 12:43
Cornelisse wat is dit interview met jou een enorme tegenvaller. Je zal ongetwijfeld in de euforie van de winst van je voormalige pupil Poels zijn geweest, maar elke kritische kijk, die ik normaal juist van jou wel gewend ben ontbreekt.

Roompot krijgt wildcards voor de Ardennenklassiekers en voornamelijk in de Amstel Gold Race heb je maar 1 opdracht. Zorg dat je meezit in de vroege vlucht. Die missie is mislukt. De tijden dat Skil Shimano nog pro continentaal was, waren zij een ideaal voorbeeld van hoe je als Pro Continentale ploeg met wildcards zou moeten omgaan. Gisteren mist Roompot de slag totaal weer en zit niet mee in de kopgroep.

Dan nog het gevalletje Lammertink op de Cauberg: Het zal ongetwijfeld niet arrogant bedoeld zijn, maar hij zat in het wiel bij Gasparotto en Valgren. Lammertink liet zich echter terugzakken omdat hij dacht dat alles weer bij elkaar kwam? In zo'n positie kom je als Roompotrenner zelden. Rijdt dan gewoon net als Valgren vol voor een podiumplaats in plaats van een kleurloze top 20 sprint in de groep erachter. Kritische noten hoor je hier bijna niet over, maar ik heb niet het idee dat deze ploeg goed in elkaar steekt en dat alles eigenlijk wel goed is wat er gedaan wordt. Kom op jongens je hebt best talent. Zorg dat het eruit gaat komen en dat je in een omgeving terecht gaat komen waar echt in je talent geloofd wordt.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.