Michel Cornelisse: “Westra verdient zo’n afscheid niet”
foto: Marcel Koch
zondag 15 januari 2017 om 12:30

Michel Cornelisse: “Westra verdient zo’n afscheid niet”

Michel Cornelisse betreurt het dat Lieuwe Westra besloten heeft om een punt achter zijn profcarrière te zetten. De ploegleider van Roompot-Nederlandse Loterij (die in het verleden met de Fries samenwerkte bij Vacansoleil) heeft zelfs stille hoop dat Westra op zijn besluit terugkomt.

“Hij verdient zo’n afscheid niet”, vertelde hij tijdens het trainingskamp van zijn ploeg in het Spaanse Calpe. “Het is natuurlijk wel een groot renner. Ik heb ook nog wel een beetje stille hoop dat hij over een paar maanden weer klaar is”, geeft hij aan. “Toen hij naar Wanty ging, vond ik het al jammer dat hij niet bij Roompot had aangeklopt. Maar het allerbelangrijkste is nu dat de mens Lieuwe Westra zichzelf weer terugvindt. Dan is hij in staat tot hele mooie dingen, dat heeft hij in het verleden al laten zien.”

‘We mogen in 2017 een stapje hoger mikken’
Roompot-Nederlandse Loterij verwelkomt dit seizoen tien nieuwe renners. De ploeg blijft onverminderd ambitieus. “Ik durf te stellen dat we met deze renners op een stapje hoger mogen mikken”, stelt Cornelisse. “Laten we hopen dat we het seizoen van vorig jaar kunnen evenaren. Dat was een geweldig seizoen met overwinningen in WorldTour-wedstrijden. We hebben een paar hele goede aankopen gedaan. Jongens met heel veel potentie. We gaan erin vliegen. Dat betekent niet per se meer wedstrijden winnen, maar we willen wel vaker in finales mede-beslissend zijn.”

RIDE Magazine
10 Reacties
Sorteer op:
15 januari 2017 12:59
Mooie woorden over Lieuwe Westra. Stiekem deel ik wel een beetje de hoop van Cornelisse. Voor de ploeg inderdaad een uitdaging om weer mooi seizoen te rijden.
15 januari 2017 14:08
Ik hoop stiekem ook dat westra over een aantal maanden besluit om toch nog een afscheidsjaartje bij roompot te doen
15 januari 2017 14:15
Ik hoop vooral dat Lieuwe keuzes maakt die voor hemzelf het beste zijn. Maar eens met Cornelisse dat hij een beter afscheid verdient.
15 januari 2017 15:00
Hoop is een slechte tactiek.
Wanneer Cornelisse vinger aan de pols houdt bij Westra is de kans dat ie weer gaat fietsen, het meest realistische.
Toffe gast die Cornelisse, hoop dat het hem gaat lukken
15 januari 2017 15:29
Lieuwe staat al te lang stil waarschijnlijk en dan loopt elke terugkeer uit op vaak een groter drama en wordt je al gauw een "sukkelaar" volgens de gevestigde orde. Hoop van harte dat ie zijn weg vindt als begeleider en zijn ploeg tot grote hoogten kan brengen en inziet dat fietsen ook leuk kan zijn zonder competitie, tentje, camping, gitaar, go for it Lieuwe en pas op voor de angels.
15 januari 2017 16:00
@schipperaar
Lieuwe Westra als begeleider . Hoe zie je dat voor je ?

Verwacht wel veel van Roompot komend seizoen. Ze hebben goede renners aangetrokken.
15 januari 2017 18:00
ik heb leiver dat lieuwe de stenen uit de straat fietst, dan ie de stenen er weer in legt......
terrecht dat lieuwe even nix moet of wil. dat is de valstrik bij depressies..........

oan't sjen lieuwe
15 januari 2017 19:05
@schipperaar
Als je het filmpje kijkt hoor je Cornellise zeggen dat Westra nog alle dagen traint in Monaco. Dat geeft me een toch wel een fijn gevoel.
15 januari 2017 22:34
Ik vind dit zo'n toffe vent, die Michel. Sieraad voor de sport
15 januari 2017 23:21
@wheely
Zo herkenbaar, als je je goed voelt ga je sporten en volgt progressie, zo niet ga je sporten om je goed te voelen maar begin je vaak weer van voor af aan.
Hoop dat ie een maatje heeft waar ie zn hart kan luchten en zn lach terugkeert, Michel lijkt zich wel te bekommeren om hem.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.