Michel Wuyts zet vraagtekens bij keuze Dumoulin voor Giro: “Zoveel gebrek aan lef”

zaterdag 5 januari 2019 om 12:06
Michel Wuyts zet vraagtekens bij keuze Dumoulin voor Giro: “Zoveel gebrek aan lef”

foto: Cor Vos

Wielercommentator Michel Wuyts zet kritische kanttekeningen bij de keuze van Tom Dumoulin om de Giro boven de Tour zetten dit jaar. Dat doet hij in zijn column in Het Laatste Nieuws. “Dat Dumoulin kansberekening boven instinct en zelfgeloof plaatst, is ondraaglijk licht”, is Wuyts van mening.

“Een kampioen met zijn aanleg wint ieder type Tour”, aldus de stem van de Vlaamse wielerkoersen. “Tom neemt de Tour er zomaar even bij. Ter verfraaiing van het peloton, voor de pret van het afzien. Nu had ik eerder vernomen dat hij twijfelde. Zo weinig tijdritkilometers onderweg naar Parijs, dat is lachwekkender dan ridicuul.”

Wuyts verwachtte dat Dumoulin na zijn tweede plaatsen in de Giro d’Italia en de Tour de France van het afgelopen seizoen de uitdaging aan zal gaan voor de Tour. De kopman van Team Sunweb gaf aan dat hij op huwelijksreis in Nepal begon te twijfelen toen beide parcoursen bekendgemaakt werden. “Dat ijle Himalayalucht het denkpatroon benevelt, is geweten”, schrijft Wuyts. “Feit is dat Dumoulin enigszins wazig naar de Giro-route greep en nog aan hoogte won bij het zien van drie tijdritten.”

Volgens Wuyts schalen Team Sunweb en Dumoulin de Tour de France niet juist in. “De Tour is tweedehands”, beschrijft hij de gedachte van de ploeg. “Dat is zonde. Van zoveel gebrek aan lef. Van zo’n premature keuze voor de grootste zekerheid. […] Wees een vent, Tom. Gooi het om. Warm op in de Giro en win de Tour. Of denk stiekem: ‘Ik win ze allebei’. En geef ons nog eens een toffe Tour.”

Dit artikel delen:

3 Reacties

Silent Hill 5 januari 2019 om 12:59

Tom heeft al 5 keer de Tour gereden, slechts 1(!) keer met een mooi resultaat. Volgens mij is hij te beperkt als ronderenner, en kiest hij met de Giro voor de makkelijkste optie. Een troostprijsje. De echt groten winnen de Tour (meermaals), niet de Giro.

platteprijs 5 januari 2019 om 13:58

Op welke leeftijd moet je van de VRT met pensioen gaan?

O59 5 januari 2019 om 18:41

Ik schaam mij om Vlaming te zijn als ik Wuyts zijn onzin lees.
Zijn denken is zelf beneveld.
Dumoulin doet wat hij zelf wil en de Tour is minder en minder de belangrijkste wedstrijd. De Giro wordt de belangrijkste wedstrijd.
Laat de Giro in juli rijden en het is zo gebeurd.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.