Michiel Elijzen: “Er komt vast wel weer iets op mijn pad”
foto: WielerFlits/Maxim Horssels
vrijdag 31 augustus 2018 om 12:21

Michiel Elijzen: “Er komt vast wel weer iets op mijn pad”

Michiel Elijzen is een van de slachtoffers van de fusie tussen Roompot-Nederlandse Loterij en Veranda’s Willems-Crelan. De 36-jarige Elijzen is momenteel als ploegleider werkzaam voor de Belgische formatie, maar heeft te horen gekregen dat hij volgend seizoen niet meer nodig is.

Het nieuws dat hij op zoek moet naar een nieuwe werkgever komt voor hem niet als een verrassing. Gisteren werd hij telefonisch door Nick Nuyens ingelicht. “Natuurlijk is dat teleurstellend, maar ik zag het wel aankomen”, vertelt hij aan de NOS. “Als je kijkt naar de mensen bij Roompot in mijn rol als ploegleider, dan kon ik het rekensommetje wel maken.”

Elijzen sloeg eerder deze maand het aanbod om bondscoach te worden af, omdat hij zichzelf nog niet klaar vond. “Daar heb ik geen spijt van, ook al heb ik nu dus nog niets voor 2019. Ik heb wel vaker in deze situatie gezeten en maak me er ook geen zorgen over. Er komt vast wel weer iets op mijn pad.”

RIDE Magazine
10 Reacties
Sorteer op:
31 augustus 2018 12:30
Sportieve reactie, en het zou me niet verbazen als hij volgend jaar of anders zeker het jaar erna in een betere rol terecht komt dan die hij nu gekregen zou hebben.
31 augustus 2018 12:39
Elijzen heeft al naam gemaakt als ploegleider, en dat betaald zich wel weer uit tzt.
31 augustus 2018 12:41
Prima vent! Die komt er wel inderdaad, als hij er niet al is.
31 augustus 2018 12:53
Dat hij geen spijt heeft daar geloof ik dan weer niets van.
    31 augustus 2018 20:18
    Misschien is hij opgelucht dat voor er voor hem geen feestjaar met Nuyens inzit. Wellicht pakt hij er nog een vertrekpremie mee.

    Ander punt, gisteren worden ingelicht terwijl de fusie al bekend is gemaakt... je stelt toch eerst je werknemers op de hoogte.
    31 augustus 2018 20:51
    Jij kiest zeker altijd voor zekerheid ipv wat je denkt dat bij je past?
31 augustus 2018 13:17
En anders kan hij zich fulltime gaan storten op het schrijven van verhalen. Dat waren echt pareltjes in zijn Omega Pharma-Lotto tijd!
31 augustus 2018 15:09
Misschien gaat ie met Van Aert mee naar TLJ uiteindelijk.
31 augustus 2018 15:10
Ik ken de ploegleider Michiel Elijzen niet echt en ik kan zijn toegevoegde waarde voorlopig niet geheel inschatten maar hij staat in ieder geval op de juiste manier in het leven.
Vind zich als 36-jarige niet rijp voor de beste nationale renners te sturen en bedankt beleefd.
Hij is goed voorbereid op dit soort scenario's van de wielrennerij. Dat zijn kwaliteiten als crisis-manager. Belangrijk voor een ploegleider.
31 augustus 2018 20:54
Ach ja, dat bondscoachschap is natuurlijk ook geen fulltimebaan. Je bent voornamelijk twee of drie keer per jaar, bij de OS, in touw met je coureurs, maar daarbuiten valt er voor deze functie niet zo gek veel te doen bij het wegwielrennen. Natuurlijk heb je wel contact met coureurs, maar dat is geen 40 uur per week lijkt me. Leo van Vliet kon het ook combineren met de AGR organiseren en Mart Smeets maakte er in een gesprek met toenmalig bondscoach Gerrie Knetemann ook een gebbetje over hoe druk diens baan was.

Verder geloof ik niet in dat leeftijdsverhaal. Als je een geschikte keuze bent met de juiste kwaliteiten, word je echt wel serieus genomen ongeacht je leeftijd. Of je nu 30 of 60 bent maakt niet uit.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.