Michiel Elijzen wordt ploegleider bij Sunweb

Michiel Elijzen wordt ploegleider bij Sunweb

©WielerFlits

donderdag 22 november 2018 om 13:35

Michiel Elijzen (36) gaat volgend jaar aan de slag als ploegleider bij Sunweb. De onderhandelingen liepen al even en zijn ondertussen ook afgerond. Dat kreeg WielerFlits uit goede bron bevestigd. Elijzen was dit jaar aan de slag bij Sniper Cycling, maar werd een van de slachtoffers van de fusie met Roompot-Nederlandse Loterij.

In mei vorig jaar werd Michiel Elijzen door Nick Nuyens aangetrokken om het toen zwalpende Veranda’s Willems-Crelan naar een hoger niveau te tillen. Hij werd er performance manager, een functie die hij eerder ook bij het opleidingsteam SEG Racing vervulde.

Deze zomer kreeg Elijzen een voorstel om Nederlands bondscoach te worden. Dat sloeg hij af omdat hij zich daar niet klaar voor voelde. Maar toen de fusie tussen Sniper Cycling en Roompot-Nederlandse Loterij werd bekendgemaakt, kreeg Elijzen te horen dat er voor hem geen plaats was. “Ach, veel zorgen maak ik me niet. Er komt wel weer iets op mijn pad”, klonk het toen.

Vrij snel daarna werden de onderhandelingen met Sunweb opgestart. Het Duitse WorldTour-team zag de voorbije maanden onder meer Adriaan Helmantel, Morten Bennekou, Tom Davids en Tom Veelers uit de staf verdwijnen en kon dus een extra ploegleider wel gebruiken. Na de Brit Matt Winston wordt nu ook Elijzen ingelijfd . Vóór hij bij SEG en Veranda’s Willems aan de slag ging, deed de Gelderlander al ervaring op bij WorldTour-teams Omega Pharma-Lotto en Belkin.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.