Middelkerke gaat samenwerken met Golazo

woensdag 30 juni 2021 om 11:32
Middelkerke gaat samenwerken met Golazo

Middelkerke organiseerde het BK tijdrijden 2019 - foto: Cor Vos

De gemeente Middelkerke gaat in zee met evenementenbureau Golazo. Het bedrijf gaat de kustplaats ondersteunen bij de organisatie van drie Belgische kampioenschappen het komende jaar, waaronder het BK veldrijden 2022 en het BK wielrennen 2022.

De organisatie van het BK veldrijden komende winter is in handen van de gemeente Middelkerke zelf en gaat plaatsvinden op de militaire basis van Lombardsijde, op grondgebied Nieuwpoort. Toch zal niet alles op het bordje komen van Middelkerke, omdat als partner Golazo bijspringt.

“De uitstraling van de BK’s is uiterst belangrijk voor Middelkerke. Het is onze afspraak met de wielergeschiedenis. Vergelijk het met een perfect koersverloop”, vertelt Henk Dierendonck, Schepen van Sport. “Middelkerke moet in de best mogelijk positie aan de finale beginnen en daarom moeten we rekenen op de sterkst mogelijk ploeg.”

Beleving
“Golazo heeft al die troeven in huis: expertise op alle vlak, ervaring op het hoogste niveau en voldoende mankracht met de juiste specialisaties. Dat betekent ook dat wij met het gemeentebestuur volop kunnen inzetten op de beleving van de BK’s”, gaat Dierendonck verder.

Ook Christophe Impens van Golazo is blij met de samenwerking. “Uiteraard zijn we verheugd om dit drieluik te mogen organiseren in opdracht van de Gemeente Middelkerke. Middelkerke zal twaalf maanden lang in de ban zijn van de fiets in al zijn aspecten. Het worden sowieso drie spectaculaire kampioenschappen waarin we volop gaan inzetten op fanbeleving.”

Naast het BK veldrijden (8 en 9 januari 2022) en het BK wielrennen (26 juni 2022) wordt komende maand ook het BK trial (18 juli 2021) georganiseerd in de West-Vlaamse stad.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Headlines

Materiaalzone