Miguel Ángel López: “Blijven vechten voor een podiumplek”

maandag 9 september 2019 om 10:27
Miguel Ángel López: “Blijven vechten voor een podiumplek”

foto: Cor Vos

Miguel Ángel López heeft de strijd om het Vuelta-podium nog niet opgegeven. Na vijftien etappes is de Colombiaan, die eerder driemaal de rode trui droeg, weliswaar afgezakt naar de vierde plek, maar de afstand tot de derde plaats van Tadej Pogačar is amper zeventien seconden.

Volgens zijn ploeg Astana liet kopman Miguel Ángel López in de vijftiende etappe naar Santuario del Acebo zien dat hij nog volop in de strijd is voor op zijn minst een podiumplaats in de Vuelta a España. In de etappe met aankomst op de negen kilometer lange slotklim werd de Colombiaan elfde met Tadej Pogačar, zijn belangrijkste tegenstander om het podium, in zijn wiel. De renner van Astana bleef staan op de vierde plek in het klassement, zeventien tellen achter Pogačar.

“Ik voelde me al veel beter dan in de rit naar Los Machucos”, reageerde López. “Het team werkte goed en op de slotklim zorgden Jakob Fuglsang en Ion Izagirre voor belangrijke bijstand. Toen Alejandro Valverde en Primož Roglič aanvielen, ben ik mijn eigen tempo blijven rijden ondersteund door Jakob en later Ion, die een goede achtervolging voerde. Ik probeerde Pogačar aan te vallen, maar dat lukte ditmaal niet. Toch zal ik blijven vechten voor een podiumplek.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.