Miguel Ángel López denkt aan combinatie Tour-Vuelta in 2021
foto: Cor Vos (archief)
dinsdag 22 december 2020 om 13:15

Miguel Ángel López denkt aan combinatie Tour-Vuelta in 2021

Miguel Ángel López zal zich volgend seizoen waarschijnlijk richten op de Tour de France en de Vuelta a España, zo laat hij weten aan Antena 2. De 26-jarige Colombiaan, die in 2021 zal uitkomen voor Movistar, zal normaal gesproken pas in maart weer een rugnummer opspelden.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“We zijn nu bezig met het uitstippelen van een programma, maar we moeten nog knopen doorhakken”, aldus López. “Ik denk wel dat ik wat later aan het seizoen zal beginnen, waarschijnlijk pas in maart. Ik train sinds kort weer met het oog op 2021. Ik richt me volgend jaar denk ik op de Tour en de Vuelta.”

Naweeën van de crash
López reed de voorbije seizoenen voor het Kazachse Astana en nam afscheid met een zware val in de openingstijdrit van de Giro d’Italia. De klimmer laat nu weten dat hij lang heeft gesukkeld met de naweeën van de crash. “Het gaat nu gelukkig weer goed, maar ik kon toch tweeëneenhalve maand niet fietsen na die valpartij.”

“Ik ben nu echter weer in staat om te trainen en dat zorgt voor voldoende optimisme richting de toekomst.” Volgens de laatste geruchten is Movistar van plan om ook Enric Mas uit te spelen in de Tour. Alejandro Valverde lijkt zich dan weer volledig te richten op de Vuelta. Het kopmanschap in de Giro d’Italia valt in principe aan Marc Soler ten deel.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.