Miguel Ángel López in beroep tegen schorsing: “Geen sprake van dopingovertreding”
foto: Cor Vos
woensdag 29 mei 2024 om 20:12

Miguel Ángel López in beroep tegen schorsing: “Geen sprake van dopingovertreding”

Miguel Ángel López legt zich niet neer bij zijn jarenlange schorsing. De Colombiaan geeft aan dat er geen sprake zou zijn van een dopingovertreding en dat de schorsing van vier jaar dus niet terecht is. De UCI legde de sanctie op, omdat López tijdens de Giro d’Italia 2022 het hormonale middel Menotropine gebruikt zou hebben en in bezit zou hebben gehad.

In een officiële reactie laat Superman weten op de hoogte te zijn gebracht van zijn schorsing. De oud-renner van Astana Qazaqstan en Movistar geeft aan het absoluut niet eens te zijn met de sanctie, die volgens hem afwijkt van eerdere beslissingen van Spaanse rechtbanken en sporttribunaal CAS.

De 30-jarige klimmer uit Zuid-Amerika geeft aan onschuldig te zijn en vindt de schorsing zodoende zeer onterecht. López gaat naar eigen zeggen direct in beroep tegen de uitspraak van de UCI om zijn onschuld te verdedigen, zoals hij altijd heeft gedaan. Hij hoopt daardoor terug te kunnen keren in de competitieve wielerwereld.

Ten slotte bedankt López alle mensen die hem steunen. Hij is blij met alle positieve berichten van fans en de sterke steun van zijn team en familie.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.