Miguel Ángel López over koersloze periode: “Je moet mentaal echt sterk zijn”
foto: Cor Vos (archief)
dinsdag 2 juni 2020 om 19:06

Miguel Ángel López over koersloze periode: “Je moet mentaal echt sterk zijn”

Miguel Ángel López kan niet wachten om weer een rugnummer op te spelden, zeker nu het wielerseizoen al enkele maanden stilligt vanwege het coronavirus. “Onze ploegleiders en coaches zijn druk bezig met wedstrijdprogramma’s en trainingskampen, maar ik wil maar één ding: koersen”, zo vertelt López op de website van zijn ploeg Astana.

De 26-jarige López begon het seizoen met een overwinning in de Volta ao Algarve, maar enkele weken na zijn ritzege op de Alto do Malhão werd ook de wielersport zwaar getroffen door de coronacrisis. De Colombiaanse klimmer kijkt echter weer met optimisme naar de toekomst, nu de UCI een herziene kalender heeft gepubliceerd. 

“Het is geweldig dat we nu weten wanneer renners opnieuw mogen koersen, namelijk van augustus tot en met november. Ik hoop vooral zo snel mogelijk weer te kunnen fietsen. Ik wil zo snel mogelijk weer terugkeren naar een normale situatie. Hoe eerder, hoe beter”, aldus López, die zich langzaam mag opmaken voor zijn Tourdebuut.

Motivatie 
De gewezen winnaar van de Ronde van Zwitserland kijkt terug op een bewogen periode. “We gaan allemaal door een moeilijke periode. Je moet mentaal echt sterk zijn om in deze tijd de motivatie te vinden om te blijven trainen. Mijn familie heeft me echter gesteund en ik kon eveneens rekenen op de ploeg. Zo kon ik mijn motivatie behouden.”

López mag inmiddels weer buiten trainen in zijn thuisland Colombia, nu de regering de coronamaatregelen heeft versoepeld voor alle Colombiaanse beroepswielrenners. “Ik kan nu langzaam toewerken naar mijn topvorm”, aldus López.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.