Miguel Ángel López reageert op ontslag: “Er zijn geen nieuwe feiten die dit rechtvaardigen”
foto: Cor Vos
dinsdag 13 december 2022 om 08:36

Miguel Ángel López reageert op ontslag: “Er zijn geen nieuwe feiten die dit rechtvaardigen”

Miguel Ángel López heeft gereageerd op het verbreken van zijn contract door Astana Qazaqstan. De Kazachse ploeg stelde maandag in een persbericht dat er extra bewijs boven water is gekomen tegen López, die banden zou hebben met de omstreden dokter Marco Maynar, maar de Colombiaan zegt nu dat dit niet klopt.

“De renner laat hierbij weten dat hij geen reden ziet voor de keuze van Astana Qazaqstan, en dat er geen nieuwe feiten zijn die zo’n beslissing rechtvaardigen. Er zijn geen nieuwe feiten die nog niet bekend of gerapporteerd waren voor november 2022”, aldus López, die vertelt dat zijn contract in november nog verlengd werd tot eind 2023. Nochtans werd eind 2021, toen de komst van de klimmer door Astana Qazaqstan bekend werd gemaakt, al gezegd dat hij zich voor twee seizoenen aan de ploeg verbond.

“De renner verwerpt alle beschuldigingen die zijn naam en eer als wielerprof kunnen schaden”, gaat het ogenschijnlijk door advocaten opgestelde statement verder. “Hij wijst erop dat hij nooit positief op drugs op doping heeft getest, en dat hij nooit is onderzocht door een autoriteit.”

“Dhr. Miguel Angel Lopez deelt hierbij mee dat hij zich zal verdedigen voor de overeenkomstige rechtbanken, in een zaak die hij beschouwt als een duidelijk geval van een onrechtmatige contractbeëindiging zonder eerlijke reden.”

Geef een reactie