Miguel Ángel López schrijft Milaan-Turijn op zijn naam

Miguel Ángel López schrijft Milaan-Turijn op zijn naam

foto: Sirotti

woensdag 28 september 2016 om 16:14

Miguel Ángel López heeft Milaan-Turijn gewonnen. De jonge Colombiaan van Astana versloeg Michael Woods (Cannondale-Drapac) in de slotkilometer en volgt daarmee zijn ploeggenoot Diego Rosa op als winnaar van deze Italiaanse semi-klassieker. Rigoberto Uran eindigde als derde.

Alessandro De Marchi (BMC), Eduard Grosu (Nippo-Vini Fantini) en Peter Kennaugh (Sky) waren de hoofdrolspelers in de openingsuren van de koers. Zij pakten bijna twaalf minuten voorsprong op het peloton op de vlaktes tussen de wereldsteden Milaan en Turijn. Movistar, CCC Sprandi Polkowice en Gazprom-Rusvelo controleerden de vlucht.

Onder aanvoering van Tinkoff daalde het gat richting de twee minuten. Kennaugh liet op de eerste stijgende stroken zijn medevluchters achter zich. Edoardo Zardini opende het bal op de eerste van twee Superga-beklimmingen, maar Astana haalde vlak voor de voet van de slotklim alles bij elkaar. Slechts een sterk uitgedund peloton bleef over. Op acht kilometer van de streep ontplofte de koers. Onder meer Sam Oomen was attent en sprong mee in een groepje van elf.

Door deze wending was de organisatie in het overgebleven peloton weg. De leiders begonnen met een kleine voorsprong aan de steile slotklim van de Superga. Michael Woods van Cannondale-Drapac legde het tempo hoog en liet iedereen achter zich. Miguel Ángel López probeerde de Canadees bij te halen en hij slaagde daarin op 2300 meter van de finish.

De twee koplopers bespeelden elkaar, maar gaven de achtervolgers daardoor hoop. Echter, ook daar bleef iedereen naar elkaar kijken. López had daardoor aan één ferme versnelling genoeg om Woods te lossen en solo over de streep te komen.

López geflankeerd door Woods en Uran - foto: Sirotti

López geflankeerd door Woods en Uran – foto: Sirotti

Dit artikel delen:

45 Reacties

Wheely 28 september 2016 om 16:16

Knap gereden van Astana, eitje voor Lopez!

TykkeThor 28 september 2016 om 16:17

Wat een geweldenaar is het toch ook.

thombvb 28 september 2016 om 16:17

Woods heel sterk hoor, maar Lopez gewoon beter. Echt een heel groot talent zeg. Uran de sterkste van de échte favorieten, maar daar koop je niks voor. Wel één van de topfavorieten voor Lombardije.

ValverdeBassoNibali 28 september 2016 om 16:18

Toptalent, heel mooi afgemaakt.

Romāns Vainšteins 28 september 2016 om 16:18

Goeie overwinning zeg, toch maar weer 2 Colombianen in de top 3, wat heeft dat land binnen mum van tijd toch een waanzinnig aantal topcoureurs voortgebracht. Vond het Woods sieren dat hij nog voor de verrassinsjump ging terwijl ie eigenlijk al gekookt was, die had eigenlijk beter alleen maar in het wiel gezeten toen Lopez aan kwam sluiten maar soit, eerste x vd winst rijden he..

denistel 28 september 2016 om 16:23

mooie koers Woods en Lopez mooi duel maar Lopez de sterktste .Uran zeker een klant voor dit weekend.top 10 allemaal goeie renners zeg.

Jacco van Stierop 28 september 2016 om 16:29

Astana tactisch sterk en Lopez verdiend gewonnen, haast aandoenlijk hoe Woods nog bij hem probeerde te blijven. Uran lijkt me wel iemand om rekening mee te houden komende zaterdag.

nederbelg 28 september 2016 om 16:31

’t Is een klasbak, maar wie had er vandaag op hem durven wedden, nadat hij in de vier (!) vorige Italiaanse najaarsklassiekers de voorbije weken de finish niet haalde?

vanuit de kantlijn 28 september 2016 om 16:32

toppertje die Lopez!!!

gavirialaphilippe 28 september 2016 om 16:32

Lopez is echt een supertalent. Jammer voor Woods, gunde het hem gewoon. Ik zeg het vaak, maar die Martinez gaat dit over twee jaartjes ook kunnen, brak helaas nadat hij
Bardet brutaal counterde op 1.5 km.

vanuit de kantlijn 28 september 2016 om 16:34

@nederbelg, toch lekker €81,- op mijn saldo dankzij de heer Lopez.

LaurentJalabert 28 september 2016 om 16:40

@ValverdeBassoNibali – "talent"? Hij is toch al 28 ofzo. Goeie coureur wel hoor daar niet van!

edit: 22! Wow, ik ben in de war met iemand anders denk ik.

hongerklopje 28 september 2016 om 16:44

@laurentjalabert, 22. Bijna goed man

nederbelg 28 september 2016 om 16:45

@vanuit de kantlijn
We zullen maar zeggen dat hij zich de voorbije wedstrijden telkens taktisch heeft laten uitzakken. Later zal blijken dat de familie Lopez immense bedragen op zijn winst heeft ingezet (in de leer gegaan bij de Belgische voetbalwereld).

samuello 28 september 2016 om 16:48

@laurentjalabert: Je zal wel aan david lopez van sky denken, alhoewel die nog ietsje ouder is(35).

Knap van Lopez, maar ook heel mooi gereden door Woods!

Boomie1 28 september 2016 om 17:01

@nederbelg, herhaling hier van is niet nodig. En ook je zinspeling is totaal misplaatst.

LaurentJalabert 28 september 2016 om 17:19

Ik was in de war met Diego Rosa…

delgado 28 september 2016 om 18:05

Ik erger me blauw aan die Eurosport-commentator (Jeroen ennogwat). Met zijn voortdurende ge-'López Moreno'. Je zegt alleen de ****ing eerste achternaam. Waarom zegt hij dan niet Dani Moreno Fernandez of Urán Urán?

Polleke 28 september 2016 om 18:42

Astana waren tactisch helemaal niet sterk want op 5 van de meet zaten ze vol te achtervolgen op het groepje Lopez…dus zoveel vertrouwen hadden ze niet in hem. Door absoluut met Aru te willen winnen hebben ze al een keer een Giro weg gegeven, dus een Nobelprijs voor taktiek… Nee…

Romāns Vainšteins 28 september 2016 om 18:44

maar wederom een renner solo over de meet, ja

Japsie 28 september 2016 om 18:49

Prachtig ouderwets duel tussen twee mannen die bluffen, pokeren, duelleren, aangaan en weer terugvallen. Lopez uiteindelijk toch de sterkste.
Uran erg sterk ook, dark horse voor zaterdag. Duel Uran-Lopez-Chavito, wie van de drie Colombiaantjes :)

Boomie1 28 september 2016 om 18:55
Quote:
een percentje van de opbrengst gaat naar het Fonds voor Kinderen met Down Syndroom van Fabio Aru

@ Nederbelg. Dit noem ik persoonlijk niet ironisch, ironie past totaal niet bij Down, je kind zou er maar mee geboren worden. Het zou je dan ook sieren als jij het woord Down uberhaupt niet meer koppelt aan wielrenners.
Ik heb met Downers te maken in mijn directe omgeving. Heel "grappig" en "leuk bedoeld" om het dan maar zo ironisch te brengen, maar het blijft voor mij een misplaatste opmerking.

nederbelg 28 september 2016 om 19:04

@boomie
Edit: mijn reactie schreef ik voor je de laatste paragraaf toevoegde. Spijt me dat ik blijkbaar je gevoelens kwetste.
Mijn oorspronkelijke post heb ik aangepast (met een 'veiliger' verwijzing naar het Belgische gokschandaal) en verder ga ik hierover het zwijgen toe doen. Terug naar de koers.

Pédaleur de charme 28 september 2016 om 19:17

@delgado
Niet helemaal waar. Niemand zal gehoord hebben van de schrijvers Garcia en Vargas, terwijl Garcia Marquez en Vargas Llosa toch bekende grootheden zijn. Zeker als de eerste achternaam vrij veel voorkomt, is het niet ongebruikelijk ook de tweede achternaam te noemen of soms zelfs uitsluitend de tweede achternaam.

alsjewint 28 september 2016 om 19:22

Columbia heeft toch wel een rijtje toppers momenteel. Voor Lopez na de zege in de Ronde van Zwitserland, helaas (uit) gevallen in de Vuelta, maar nu weer een knappe zege. Die zal er zaterdag wel staan als hij Lombardije rijdt.

Rodriguez DNF, toch teveel conditie verloren of pech?

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair