Miguel Ángel López vier jaar geschorst wegens dopinggebruik tijdens Giro 2022
foto: Cor Vos
woensdag 29 mei 2024 om 16:21

Miguel Ángel López vier jaar geschorst wegens dopinggebruik tijdens Giro 2022

Miguel Ángel López is voor vier jaar geschorst wegens dopinggebruik tijdens de Giro d’Italia 2022. Dat is de uitspraak van het anti-dopingtribunaal van de UCI, dat bewijzen heeft gevonden dat de Colombiaan tijdens die Giro het hormonale middel Menotropine heeft gebruikt en in zijn bezit had. De schorsing van López loopt op 24 juli 2027 af.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Het anti-dopingtribunaal van de UCI heeft López schuldig bevonden aan een overtreding van het anti-dopingreglement, staat in een persbericht van de Internationale Wielerunie. Tijdens de Ronde van Italië 2022 zou López de stof Menotropine gebruikt hebben en in zijn bezit gehad hebben. Daarom is hij, met terugwerkende kracht, geschorst van 25 juli 2023 tot en met 24 juli 2027.

‘Superman’ López werd al verdacht van dopinggebruik, nadat de Spaanse Guardia Civil en de Spaanse anti-dopingorganisatie bewijs hadden aangeleverd aan de UCI. Dat bewijsmateriaal uit ‘Operacion Ilex’ rondom dokter Marcos Maynar werd toegevoegd aan een onderzoek dat de ITA (International Testing Agency) gestart was.

De 30-jarige López, oud-renner van Movistar en in 2022 actief voor Astana Qazaqstan, heeft nog een maand de tijd om bij sporttribunaal CAS in beroep te gaan tegen de vierjarige schorsing die is opgelegd door de UCI.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.