Miguel Ángel López wachtte zijn kans af: “Boven 2000 meter voelt als thuis”

woensdag 16 september 2020 om 17:51

Miguel Ángel López maakte grote indruk met zijn zege boven op de Col de la Loze. Dankzij zijn overwinning rukte hij zelfs op naar de derde plek in het klassement. “Ik ben erg blij.”

López was na afloop van de zeventiende etappe van de Tour de France overmand door emoties. “Vanwege al het werk dat thuis is verricht, met mijn gezin, mijn vrouw, mijn zoon… Ik draag deze overwinning aan hen op. Het was niet gemakkelijk voor me om dit te bereiken.”

De Colombiaan begon vol vertrouwen aan de zware bergrit. “Ik was immers op mijn terrein. Op 2000 meter hoogte voel ik me thuis. Ik heb een beetje geprofiteerd toen het moest. Maar het is prachtig. Het team heft van begin tot eind uitstekend gewerkt. Omar (Fraile, red.) stond me bij. Daarna werd het wat moeilijker voor hem. We hebben echter groots gedroomd en nooit het geloof verloren, nadat we dagen achtereen hebben gevochten.”

“Deze etappezege is de beste manier om de verjaardag van onze baas Alexander Vinokourov te vieren”, ging López verder. “Ik kwam naar mijn eerste Ronde van Frankrijk met als hoofddoel Parijs te bereiken. Ik blijf alles per dag bekijken tot aan het einde.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.