‘Miguel Ángel López verlaat Astana Qazaqstan dan toch niet’
foto: Cor Vos
donderdag 27 oktober 2022 om 10:30

‘Miguel Ángel López verlaat Astana Qazaqstan dan toch niet’

Update De geruchten rond het contract van Miguel Ángel López gaan alle kanten op. Eerder meldde Zikloland dat de Colombiaanse renner op zoek zou zijn naar een nieuwe ploeg, maar nu zijn er tegenstrijdige berichten. MundoCiclístico geeft aan dat López in 2023 gewoon in het tenue van Astana Qazaqstan zal koersen.

Astana Qazaqstan schorste de Colombiaan in juli vanwege deze vermeende betrokkenheid, maar hief die schorsing later weer op omdat er ‘geen bewijzen’ waren. López reed nadien onder andere de Vuelta a España voor de Kazachse ploeg. Hij beëindigde de Spaanse ronde als vierde. Volgens Zikloland betekent dat echter niet dat alles weer koek en ei is, en zou de toekomst van López weleens elders kunnen liggen.

López keerde begin 2022 terug bij Astana Qazaqstan, nadat hij in 2021 één jaar voor Movistar reed. Daar vertrok Superman na een opvallend voorval in de Vuelta a España. In de twintigste etappe – López lag tot die dag op koers voor een podiumplek – raakte de klimmer achterop. Hij deed er alles aan om terug te keren bij de groep klassementsrenners, maar moest van zijn ploeg zijn achtervolging afblazen. Daardoor ontstond onenigheid tussen de ploegleiding en López, die wilde opgeven, vervolgens toch weer op de fiets stapte en uiteindelijk toch de strijd staakte.

Update 27/10 om 10.30 uur
De geruchtenmolen is stevig aan het draaien rond López. MundoCiclístico, een Colombiaanse wielersite, is met het nieuws naar buiten gekomen dat de klimmer dan toch zal blijven bij Astana Qazaqstan. “Wij ontkennen de beweringen dat López niet langer deel zal uitmaken van Astana. Daarbovenop bevestigen wij dat López tot het einde van zijn contract, dat loopt tot en met het einde van 2023, bij de ploeg zal blijven.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.