Miguel Eduardo Flórez naar Arkéa-Samsic
foto: Cor Vos
zondag 13 december 2020 om 19:34

Miguel Eduardo Flórez naar Arkéa-Samsic

Arkéa-Samsic heeft de komst van Miguel Eduardo Flórez aangekondigd. De 24-jarige Colombiaan reed dit jaar nog voor Androni Giocattoli-Sidermec, de Italiaanse formatie van manager Gianni Savio.

Flórez maakte in 2017 zijn profdebuut voor Wilier Triestina-Selle Italia en besloot na twee seizoenen te vertrekken naar Androni Giocattoli-Sidermec. De explosieve klimmer won begin dit jaar op knappe wijze de koninginnenrit in de Vuelta a San Juan met aankomst op de Alto Colorado, voor renners als Óscar Sevilla en Remco Evenepoel.

In de Tour Colombia 2.1 liet hij zien geen eendagsvlieg te zijn met een vijfde plaats in het algemeen klassement. Flórez moest eindwinnaar Sergio Higuita, Daniel Felipe Martínez, Jonathan Caicedo en Egan Bernal laten voorgaan, maar finishte wel voor gerenommeerde profs als Esteban Chaves, Sergio Henao en Fabio Aru.

Flórez begon dus uitstekend aan het seizoen, maar kreeg nadien te maken met een ribblessure en werd ook niet geselecteerd voor de Giro d’Italia. Hij wist zijn laatste wedstrijd voor Androni Giocattoli-Sidermec, de Settimana Internazionale Coppi e Bartali, niet uit te rijden.

Volledige selectie 
Volgens Le Télégramme koersen er volgend jaar 27 renners voor Arkéa-Samsic. De Franse formatie van Warren Barguil en Nairo Quintana verwelkomt drie nieuwe gezichten: Flórez, de Belg Amaury Capiot en de beloftevolle sprinter Markus Pajur. Met Franck Bonnamour, Benoît Jarrier en Florian Vachon vertrekken er ook enkele renners.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.