Mike Teunissen baalt van gemiste kans in Prudential RideLondon

maandag 3 augustus 2015 om 10:25
Mike Teunissen baalt van gemiste kans in Prudential RideLondon

LottoNL-Jumbo zat gisteren in een kansrijke positie voor de zege in de Prudential RideLondon. In de finale van de wedstrijd door Britse hoofdstad zat de ploeg met twee renners mee in een kopgroep van vier. In de eindsprint werd Mike Teunissen verslagen voor Jean-Pierre Drucker. “Het is heel zonde dat we niet hebben gewonnen”, zei ploegleider Richard Plugge na afloop.

“We moesten iets verzinnen, want er zaten goede sprinters in die kopgroep”, verklaarde Teunissen na de wedstrijd. “Dat hebben we goed gedaan, maar helaas niet goed genoeg. Ik probeerde Swift (Sky) en Drucker (BMC) op het einde onder druk te zetten. Swift pakte mij tot twee keer toe terug en rookte zichzelf daarmee op. Uiteindelijk kom ik nog heel dichtbij en had ik achteraf misschien beter puur op mijn sprint kunnen gokken. Daar baal ik van.”

Het slot van de eendaagse werd gekleurd door een solo van Sep Vanmarcke. De Belg van LottoNL-Jumbo werd pas op minder dan drie kilometer van de finish bijgehaald door Ben Swift, Drucker en Teunissen.

Plugge: “We zijn in bijna alle interessante ontsnappingen aanwezig geweest en uiteindelijk komen Sep en Mike samen in de kopgroep. Sep heeft alles eruit gegooid om te winnen, maar had behoorlijk tegenwind tijdens zijn solo. Dat hielp niet. Mike heeft het heel goed gedaan. Dan wil je ook winnen en dat we dat niet hebben gedaan is uiteindelijk een grote domper.”

Dit artikel delen:

11 Reacties

Wheely 3 augustus 2015 om 10:29

Mike heeft wel zijn beste resultaat neergezet bij TLJ tot nu toe, bewijst in ieder geval zijn klasse. Ik blijf er geloof in houden.

Stelvio-fan 3 augustus 2015 om 10:31

Mike laat sowieso de laatste tijd mooie dingen zien! Volgend jaar nog een extra stapje zetten hoop ik!

kelderfan 3 augustus 2015 om 10:50

Mike Teunissen wordt hele goede renner; heeft een sprint in de benen en kan op de keien prima uit de voeten. Maar ook Timo Roosen en Sep kunnen om de knikkers meestrijden. Teunissen en Vanmarcke kunnen volgend voorjaar elkaar beter maken.

Wheely 3 augustus 2015 om 10:56

@kelderfan
En dan hebben ze ook Van Asbroeck nog en mannen als Wynants en Tjallingii, op papier een heel sterk blok voor het voorjaar.

kelderfan 3 augustus 2015 om 12:19

@wheely
Voor de “Vlaamse” voorjaarsklassiekers zie ik als sterk blok en haalbaar: Vanmarcke, Van Asbroeck, Van Emden, Leezer, Teunissen, Tjallingii en Wynants en daarbij nog een Campenaerts of Naesen

Omhoog73 3 augustus 2015 om 13:30

Eigen schuld , maar daar leert hij van…. Zit veel potentie in deze coureur

Boum05 3 augustus 2015 om 16:32

Sep Vanmarcke valt erg tegen dit jaar, normaal had hij moeten winnen deze
koers.
Mike Theunissen heeft geweldig verdedigt, en dat heeft hem de overwinning
gekost.
Jammer, want deze jongen heeft ook al veel pech gehad, ik denk dat deze
race hem veel voldoening zal geven, en een flinke oppepper voor de
komende wedstrijden.
Sep Vanmarcke moet bij zichzelf te rade gaan, waar het aan kan liggen, dat
hij zo een mager seizoen tot nu toe heeft gereden, ik denk te veel druk
voor het leiderschap van de ploeg.

kelderfan 3 augustus 2015 om 17:43

Het enige wat bij Vanmarcke voor verbetering vatbaar is, dat hij te ongeduldig is; hij wist dat hij tegenwind had en dan is 15 km erg ver en had hij gewoon nog even moeten wachten. Maar verder moeten Vanmarcke en Teunissen nog eens die overwinning van Jelle Wallays bekijken, die met Van Baarle, Theuns en Kwiatkowski in de slag was in Dwars door Vlaanderen.

oscarito1908 3 augustus 2015 om 17:54

Ja met tegenwind is dat veel te ver. Met rugwind kun je het proberen.

Vanmarcke vind ik te vaak met zijn krachten smijten. Mooi om te zien, maar niet vaak effectief.

gesink/dekker 3 augustus 2015 om 18:21

Aan de andere kant als Sep later gaat, laten ze hem niet meer rijden en springen ze gelijk op het wiel. Nu gaat hij eigenlijk van te ver maar sloopt zo wel de rest van de kopgroep. Die denken in het begin ow laat maar rijden want het is te ver. Maar hun moeten daarna wel volle bak tegen de wind in beuken om Sep nog terug te pakken. Dus voor elk scenario valt iets te zeggen.

achilles 3 augustus 2015 om 18:42

Jammer, Vanmarcke zich kapot gereden op de tegenwind. En Sep kennende zal hij in de 50 km ontsnapping ook wel wat stevige kopbeurten gedaan hebben. Doet denken aan die memorabele Gent-Wevelgem waar hij op het eind ook helemaal leeg was.

Een renner als Vanmarcke krijgt al maar een paar kansen om te winnen, en dit was toch wel een hele grote.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.