‘Mike Teunissen dicht bij overstap naar Bahrain Merida’
foto: Sirotti
zaterdag 9 juni 2018 om 09:14

‘Mike Teunissen dicht bij overstap naar Bahrain Merida’

De kans is groot dat Mike Teunissen volgend seizoen voor Bahrain Merida zal koersen. Het Engelstalige wielermedium Cyclingnews laat op basis van bronnen dicht bij het vuur weten dat de overstap van de Limburger ‘bijna voltooid’ is. Naast Teunissen zullen naar alle waarschijnlijkheid ook Rohan Dennis, Phil Bauhaus en Jan Tratnik de overstap maken naar de formatie uit Bahrein.

Mochten Teunissen en Bauhaus daadwerkelijk de overstap maken naar Bahrain Merida, dan zou dit een flinke klap betekenen voor hun huidige werkgever Sunweb. De 25-jarige Teunissen wist zich dit seizoen op klassiek vlak te onderscheiden met een tweede plaats in Dwars door Vlaanderen én een elfde stek in Parijs-Roubaix. Ook gold hij in de voorbije Tour de France als een belangrijke schakel in de sprinttrein van Michael Matthews.

Volgens één bron is de transfer van Teunissen ‘zo goed als rond’. De twee jaar jongere Bauhaus – die te boek staat als een talentvolle sprinter – is nog in onderhandeling met Bahrain Merida. Dit seizoen wist de Duitser een etappe te winnen in de Abu Dhabi Tour, terwijl hij vorig jaar nog een rit wist te pakken in het Critérium du Dauphiné. Het is volgens Cyclingnews nog niet duidelijk wanneer de Duitser de puntjes op de i zet.

Overgang Dennis nagenoeg rond, deal Tratnik definitief beklonken
Teunissen zal bij Bahrain Merida waarschijnlijk het gezelschap krijgen van Rohan Dennis. Volgens Cyclingnews is de transfer van Dennis nagenoeg in kannen en kruiken. Volgens meerdere bronnen zijn beide partijen er zo goed als uit. Dit zou betekenen dat de 28-jarige Australiër na meer dan vier jaar afscheid neemt van BMC.

Dennis wist de Amerikaanse formatie in totaal twintig overwinningen te bezorgen, voornamelijk in tijdritten. Zo was hij dit jaar vier keer de beste tegen de klok, waaronder in de recente Giro d’Italia.

Een transfer die volgens de website al definitief is afgerond, is die van Jan Tratnik. De 28-jarige Sloveen komt over van het Poolse CCC Sprandi Polkowice, waar hij dit seizoen zijn doorbraak wist te forceren. Zo won hij dit jaar al vier wedstrijden, waaronder de Volta Limburg Classic en de afsluitende tijdrit in de Internationale Wielerweek Coppi e Bartali. Hij eindigde ook als tweede in de Ronde van Luxemburg én als vijfde in de Brabantse Pijl.

RIDE Magazine
55 Reacties
Sorteer op:
9 juni 2018 09:19
Erg jammer voor Sunweb; denk dat de dollars de doorslag hebben gegeven..
9 juni 2018 09:21
Edit: Klopt! Zou een flinke aderlating zijn voor Sunweb, maar een goede aankoop voor Bahrein!
9 juni 2018 09:22
Betekent dus dat sunweb heel erg moet inkopen volgend seizoen!
9 juni 2018 09:23
Jammer ook voor Teunissen. Bij Sunweb wordt alles op hem afgestemd, bij Bahrein zal dat zeker anders zijn.
9 juni 2018 09:26
Sunweb heeft dit seizoen al geen al te brede selectie dus die directeuren gaan het daar druk krijgen !
9 juni 2018 09:28
4 stevige transfers hoor. De basis was er al, nu zijn ze begonnen met de zwakke schakels te vervangen door serieuze coureurs.
9 juni 2018 09:29
De leegloop bij BMC is begonnen.
9 juni 2018 09:31
Een team met visie
9 juni 2018 09:34
Als het waar is dan erg jammer. Mathieu vd Poel maar versneld aantrekken?
9 juni 2018 09:41
Ja, voor Mike zal het kiezen zijn tussen 2,5 of 7,5 ton op jaar basis en rijden in een vergelijkbare rol als bij Sunweb.. simpel as that!
9 juni 2018 09:45
Mooi, geeft ruimte voor extra versterking bergop voor Dumoulin. Kappen met dat op drie (klassement, klassiek en sprint) paarden wedden als je niet het budget van de allergrootste teams hebt.
9 juni 2018 09:51
@BenderBeach Hoezo wordt bij Sunweb alles op Theunissen afgestemd, deden ze dat maar eens een keer, dan zouden de echte resultaten wel komen. Volgens mij was Theuns het hele jaar de kopman.
9 juni 2018 09:52
Slecht nieuws op deze zaterdagmorgen. Onwijs jammer om Teunissen te zien vertrekken. Krijgt bij Sunweb alle vrijheid om in de klassiekers voor zichzelf te rijden. Dat zal bij Bahrein hoogstwaarschijnlijk anders gaan zijn.

Ook jammer dat Bauhaus vertrekt, een zeer getalenteerd sprinter. Maar aan de andere kant, wat Krypton zegt, dit geeft wel ruimte voor extra versterking bergop voor Dumoulin. De selectie loopt verder leeg dus versterking is o zo nodig. Maar ja eerlijk is eerlijk, Teunissen is toch wel een mannetje dat je zeer goed kunt gebruiken ter ondersteuning in bijv. de Tour.
9 juni 2018 09:53
@Maik

Teunissen kwam dit voorjaar pas voor het eerst écht om de hoek kijken. In het vervolg zou alles op hem afgestemd zijn.
9 juni 2018 09:55
@ah-ja vooral een team met geld ;)
9 juni 2018 10:06
@LB117 als knecht van Greg is hij slechter af dan nu als medekopman met een SKA en Theuns of als knecht voor Matthews.
9 juni 2018 10:09
Rahimns, toch ook wel enige vorm van visie. In tegenstelling tot Emirates. Ik veronderstel dat zij er ook weer een smak geld tegen gaan gooien, mss iets voor Greg?
9 juni 2018 10:11
@petoi,

1. hij was dit jaar geen kopman, hij dwong door zijn goede rijden en rol op de voorgrond af.
2. ondanks dat zal 500.000,- meer op jaarbasis heel wat argumenten onder het tapijt vegen.
9 juni 2018 10:17
Dit is een commerciële sport waar renners voor hun brood fietsen. Teunissen zal het best naar zijn zin hebben bij Sunweb maar als je elders een half miljoen of meer extra per jaar kunt verdienen, dan doe je dat al snel natuurlijk.
9 juni 2018 10:41
Waar komt dat half miljoen hier in de reacties vandaan? Lijkt wel een heel stevige opslag voor een subtopper.
9 juni 2018 10:44
@LB117

Dat is inderdaad helemaal waar. Daarnaast zijn ook nog de volgende dingen vrij relevant:
1) Greg van Avermaet heeft nog helemaal niet bij Bahrain getekend, wie weet wat Mike Teunissen daar aan inside info over heeft.
2) Greg wordt volgend jaar alweer 34, terwijl Matthews het grootste deel van volgend seizoen 28 is. Wie weet hoe lang Greg die rol als absolute kopman nog kan claimen. Het was dit jaar in ieder geval al een stuk minder.
9 juni 2018 10:47
Ja bahrain heeft veel plaats vanaf volgend jaar enkel nibali, pozzo, pernsteiner, sonny en padun onder contract voor volgend jaar. Mohoric zal zeker bijtekenen en haussler ook dus er is nog plaats voor een man of 22.
De ploeg heeft ondertussen ook bewezen een goede organisatie te hebben en de rennners lijken me tevreden. Op anderhalf jaar 1 giro podium, vuelta gewonnen en 2 monumenten dat is enorm voor zo een jonge ploeg. Dus moesten renners nog schrik gehad hebben van een nieuwe ploeg die zou die nu weg moeten zijn.
9 juni 2018 10:56
Eens met WernerFranke; waar komen die bedragen vandaan? 750k per jaar, ruim 60k per maand voor Teunissen? Who the fuck is Teunissen? Daar rijden er in Europa 30 van rond hè... even reëel blijven en het oranje brilletje af
9 juni 2018 10:56
Jammer!
9 juni 2018 10:58
Dan zullen die 30 allemaal wel zo'n 750k verdienen. Als je ze alle 30 op lijst dan verzin ik er wel een bedrag bij en kijken we of het nieuwe salaris van Teunissen zou kunnen kloppen.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.