Mike Teunissen en Jumbo-Visma heersen in Duinkerke: “Hadden alles onder controle”

Door , zaterdag 18 mei 2019 om 18:35
Mike Teunissen en Jumbo-Visma heersen in Duinkerke: “Hadden alles onder controle”

©Cor Vos

Winst in de koninginnenrit én steviger leider. In tegenstelling tot gisteren kon Mike Teunissen vandaag wel breeduit lachen in de Vierdaagse van Duinkerke. “Met dank aan een super team”, vertelde hij na afloop aan WielerFlits. “We verloren hier nooit de controle.”

“We hoopten met de ploeg zo lang mogelijk de controle te houden”, begint Teunissen zijn relaas. “Niet gemakkelijk op dit moeilijk parcours. Die acht beklimmingen in en rond Cassel hakten er zwaar in. Maar we zijn geslaagd in onze opdracht. En daar heeft iedereen zijn steentje toe bijgedragen.” Al kreeg Tony Martin een speciale vermelding. “Die telde voor drie, vandaag.”

Morgen vierde voor Groenewegen?
Jumbo-Visma controleerde tot aan de voet van de slotklim, tot Stijn Vandenbergh zijn AG2R-ploegmaat Clémént Venturini lanceerde. Alleen Teunissen zelf en Amund Grøndahl Jansen konden volgen. “Als je met twee deel uitmaakt van een kopgroep van drie, dan weet je dat het goed zit”, aldus Teunissen nog. “Fantastisch dat ik het kan afmaken. Het doet goed, want het was al even geleden dat ik nog kon winnen (zijn laatste UCI-zege was de proloog van de Tour de l’Ain in 2015, red).  Deze pakken ze mij in elk geval niet meer af.”

Morgen wacht het Jumbo-Visma zevental in Duinkerke nog een laatste klus. “We mikken vol op een vierde ritzege van Dylan. En meteen hopen we zo ook de leiderstrui met succes te verdedigen.” Teunissen heeft in het klassement 14 seconden voorsprong op… zijn ploegmaat Jansen, 22 op Jens Keukeleire. Zonder tegenslag heeft de Limburger ook zijn eerste eindzege in een rittenkoers op zak.

Op schema voor de Tour
Leuk extraatje: met de prestaties van zowel Teunissen, Jansen, Martin als Groenewegen zelf deed dit viertal ook een pak vertrouwen op richting de Ronde van Frankrijk. Al blijft Teunissen daar voorzichtig in. “Dat we het hier alle drie zo goed doen, is uiteraard een prima signaal richting de Tour. Maar tezelfdertijd moeten we beseffen dat de Tour nog van een ander niveau is dan deze rittenkoers.”

Na Duinkerke rijden Teunissen en co nog de Hammer Series in Noorwegen, onmiddellijk daarna vertrekt de Tourkern op hoogtestage naar de Sierra Nevada. Vervolgens wordt de sprinttrein helemaal op scherp gezet in de ZLM Tour, de laatste voorbereiding op de Ronde van Frankrijk. “En ik neem er nog het NK bij vooraleer we in Brussel een gooi doen naar geel”, besluit Teunissen, die naast de roze trui ook eigenaar is van de groene puntentrui. Tijdens de slotrit – Roubaix-Duinkerke – zal die gedragen worden door Groenewegen.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.