Mike Teunissen geeft eindwinst Duinkerke extra glans met nieuwe ritzege

zondag 19 mei 2019 om 17:24
Mike Teunissen geeft eindwinst Duinkerke extra glans met nieuwe ritzege

Teunissen wint en juicht met Groenewegen - foto: Cor Vos

Mike Teunissen heeft de eindzege gepakt in de Vierdaagse van Duinkerke. De Nederlander van Jumbo-Visma zag in de slotrit naar Duinkerke zijn leidende positie niet in gevaar komen. Sterker nog, hij wist zelfs de slotrit te winnen, nadat Dylan Groenewegen slim zijn benen stilhield in de slotkilometer.

Reinders in de vlucht
Een kopgroep van zes kleurde een troosteloze en regenachtige dag in de regio Duinkerke. Elmar Reiners was mee namens Roompot-Charles. Met hem mee waren Damien Touzé, Fredrik Frison, Daniel Hoelgaard, Przemyslaw Kasperkiewicz en Mihkel Raïm. Het peloton volgde op anderhalve minuut.

Jumbo-Visma controleerde de ontsnapping en wist dat perfect te timen. De Nederlandse ploeg hield klassementsleider Mikte Teunissen en sprinter Dylan Groenewegen goed van voren op het moment dat zij op drie kilometer van de finish met Reinders de laatste vluchter grepen.

Slim plannetje pakt goed uit
In de slotkilometer kwam de Jumbo-Visma-trein weer op de rails. Er was zelfs een plannetje uitgestippeld bij de Nederlanders. Op het moment dat Teunissen de sprint aan leek te gaan trekken voor Groenewegen, hield laatstgenoemde zijn benen stil. Direct had Teunissen een gat, dat hij niet meer weggaf. Als klap op de vuurpijl sprintte Groenewegen nog naar de tweede plek.

foto: Cor Vos

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.