Mike Teunissen in extase: “Alles kan in de bubbel waarin ik leef”
foto: Cor Vos
zondag 7 juli 2019 om 17:05

Mike Teunissen in extase: “Alles kan in de bubbel waarin ik leef”

Jumbo-Visma won de ploegentijdrit met groot machtsvertoon en dus behield Mike Teunissen de gele trui. “Dit is net zo mooi als gisteren”, vertelt Teunissen in extase. “Die bubbel waarin ik nu leef, daarin kan alles. Dus ook dit.”

“Hier zit beleid achter”, gaat de Limburger verder voor de camera van de NOS. “De concurrentie is supersterk, maar wij hebben een heel goede ploeg en we hebben hard gewerkt. Ik denk dat dit een teken is van jarenlang werk met de juiste mensen op de juiste plek en goede sponsoren. Dit is gewoon geweldig!”

“Het was een halfuur scheel kijken”, vertelt Teunissen over de ploegentijdrit. “Maar nu kan ik ook morgen nog van mijn trui genieten. Je mag niet op kop denken: ik moet dalijk nog inpikken. Nee, je moet gewoon rijden tot je niet meer kunt. En het tempo verzwakt niet. Dan ziet je dat er heel veel in onze ploeg zit.”

Teunissen breidde zijn voorsprong door de overwinning in het algemeen klassement uit. “Ik wil het eigenlijk geheimhouden, maar ik probeer een klassement rijden”, lacht de geletruidrager tot slot.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.