Mike Teunissen in gele trui: “Ik kan het niet geloven”
foto: Cor Vos
zaterdag 6 juli 2019 om 17:03

Mike Teunissen in gele trui: “Ik kan het niet geloven”

Mike Teunissen kon na afloop nog niet geloven dat hij de openingsetappe van de Tour de France gewonnen had. De coureur van Jumbo-Visma pakte zijn kans, nadat kopman Dylan Groenewegen op anderhalve kilometer ten val kwam. “Dit had ik echt niet verwacht. Ik kan het niet geloven”, zegt Teunissen in het flashinterview.

“We werken al weken, maanden om Dylan hier te brengen naar de ritzege en de gele trui”, zegt Teunissen. “Anderhalve kilometer voor de finish verdwijnt alles omdat hij valt. Toen dacht ik: ik ben hier, ik ben nog fris. Ik zag iedereen doodgaan en zelfs Sagan pakte ik daarna nog. Het is ongelooflijk.”

‘Heel rare dag’
Teunissen zat voor Groenewegen toen die ten val kwam. “Ik kon niet zien of hij viel, maar toen hoorde ik dat hij op de grond lag. Ik voelde mij goed, want we hadden niet veel gedaan. Toen dacht ik er gewoon voor te gaan. Het is een heel rare dag. Ons doel verdwijnt op anderhalve kilometer. Ik hoop dat Dylan nog wel kan lachen als ik deze gele trui laat zien”, aldus de Limburgse sprintaantrekker.

“Je kan erover dromen, maar het komt nu uit”, zegt Teunissen. “Dat is best wel leuk. Onze visie verandert nu heel snel. Hopelijk is Dylan oké, want we moeten Steven morgen helpen voor een goede uitslag, want dat is een nieuw doel.” Zondag staat een ploegentijdrit op het programma in de Tour de France.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.