Mike Teunissen pakt winst in koninginnenrit Vierdaagse van Duinkerke

zaterdag 18 mei 2019 om 17:11
Mike Teunissen pakt winst in koninginnenrit Vierdaagse van Duinkerke

foto: Cor Vos

Leider Mike Teunissen heeft de koninginnenrit in de Vierdaagse van Duinkerke op zijn naam geschreven. De renner van Jumbo-Visma was in de sprint in Cassel sneller dan Clement Venturini en ploegmaat Amund Grøndahl Jansen.


Vrijdag baalde Teunissen nog dat hij naast ritwinst greep, maar vandaag was hij het eindstation van geweldig ploegenspel. Bovendien voert Teunissen het aantal zeges van Jumbo-Visma in de Franse rittenkoers na vijf etappes op naar vier zeges.

Al vroeg in de koers ontsnapten er vier renners. Lasse Norman Hansen (Corendon-Circus), Tony Hurel (St. Michel-Auber 93), Lionel Taminiaux (Wallonie-Bruxelles) en Julien Trarieux (Delko-Marseille Provence) kregen bijzonder veel ruimte van het peloton. De voorsprong van viertal kwam zelfs tot boven de vijf minuten uit.

Doordat er in het peloton flink oorlog werd gemaakt, liep de voorsprong van het viertal echter snel terug. Met nog iets minder dan dertig kilometer te gaan scheidde zich zelfs een kleiner groepje af van het peloton. Hierbij onder meer Jens Keukeleire, Teunissen en Jansen. In deze groep bepaalde Jumbo-Visma met Tony Martin het tempo.

Met nog twintig kilometer te gaan werd deze groep echter weer ingerekend. Toen ook de laatste vluchters werden ingerekend, regende het aanvallen. Onder meer Quentin Jauregui probeerde het, maar Jumbo-Visma neutraliseerde elke aanval. De geel-zwarte brigade legde het tempo zo hoog dat er steeds meer renners afhaakten.

Uiteindelijk bleven alleen nog Venturini, Jansen en Teunissen over. De Noor zette zich op kop voor zijn ploeggenoot die het ditmaal perfect afrondde en zijn leiderstrui extra glans gaf. Bovendien nam hij wraak voor gisteren en pakte hij tijd op de rest. Jansen schuift in het algemeen klassement nu op naar plaats twee. De Vierdaagse van Duinkerke eindigt zondag met een vlakke rit van Roubaix naar Duinkerke.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.