Mike Teunissen verliest gele trui: “Het circus is iets teveel geweest”
foto: Cor Vos
maandag 8 juli 2019 om 17:21

Mike Teunissen verliest gele trui: “Het circus is iets teveel geweest”

Mike Teunissen is niet langer de drager van de gele trui. De Nederlander van Jumbo-Visma zakte op de derde dag weg op de heuvels in de finale richting Épernay. Er was vooraf nog goede hoop. “Het was niet onmogelijk, maar het hele circus is de afgelopen dagen iets teveel geweest”, vertelt hij bij de NOS.

“Op de eerste klim ging het best hard”, aldus Teunissen, die zich daar al niet goed voelde en dus aangaf dat zijn ploeggenoten niet op hem hoefden te letten. “Dat is het leven, daar doen we niks aan. Nu even terugkomen naar de realiteit, want de laatste dagen waren bijzonder hectisch. Ik voelde dat het niet de benen van de afgelopen dagen waren.” Teunissen verloor uiteindelijk vijf minuten.

“Dit pakken ze mij niet meer af, maar het is jammer dat we die trui kwijtraken”, blikt Teunissen terug op zijn twee dagen in de gele trui. De ritwinst en de gele trui gingen naar Julian Alaphilippe, die de finale vroeg opende met een splijtende demarrage. Mogelijk had Wout van Aert de gele trui nog over kunnen nemen, maar daarvoor was de achterstand op de Franse ritwinnaar te groot. De Belg is nu de nieuwe nummer twee, op 20 seconden van Alaphilippe.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.