Mikel Aristi schiet nu wel raak in Tour du Limousin

donderdag 22 augustus 2019 om 17:11
Mikel Aristi schiet nu wel raak in Tour du Limousin

foto: Cor Vos

De tweede etappe van de Tour du Limousin is gewonnen door Mikel Aristi. De Spaanse sprinter van Euskadi-Murias moest gisteren nog genoegen nemen met de tweede plaats, maar vandaag was het wel raak in de straten van Trélissac.

Na de heuvelachtige eerste etappe, die door Lilian Calmejane werd gewonnen, ging de Tour du Limousin vandaag verder met een vlakke rit van Rouffiac naar Trélissac. De coureurs mochten onderweg wel drie keer sprinten voor de bergpunten, maar de klimmetjes leken niet lastig genoeg om de koers te doen ontploffen. En dus mochten we Nacer Bouhanni, Lorrenzo Manzin maar ook Mikel Aristi opschrijven voor de ritzege.

Drie koplopers krijgen de ruimte 
Maar eerst ging de aandacht uit naar Giovanni Carboni, Tom Dernies en Morne Van Niekerk. Deze drie renners konden aanvankelijk nog rekenen op de werkkracht van Mickaël Guichard, maar de Fransman viel weg na een lekke band. De troepen van leider Lilian Calmejane lieten begaan, aangezien de 23-jarige Carboni de beste geplaatste renner was. De klimmer van Bardiani-CSF stond echter al op vijf minuten van de Fransman.

De voorsprong liep op tot zes minuten, maar toen vonden de sprintersploegen het wel welletjes. Het waren vooral Euskadi-Murias en Wanty-Gobert die op kop reden van het peloton, waardoor het verschil steeds kleiner werd. De drie vluchters waren een vogel voor de spreekwoordelijke kat, maar het was de Zuid-Afrikaan Van Niekerk die per se uit de greep wilde blijven van het peloton.

Dappere Van Niekerk wordt opgeslokt door het peloton 
De renner van het bescheiden St. Michel-Auber 93 wist zijn twee medevluchters uit het wiel te rijden, in de hoop solo aan te komen in finishplaats Trélissac. Het ProContinentale Cofidis had echter andere belangen: de Franse formatie wilde een sprint met de vertrekkende Nacer Bouhanni. Hierdoor werd de dappere Van Niekerk op drie kilometer van de streep ingerekend. We gingen sprinten met een voltallig peloton!

Euskadi-Murias had zich lange tijd in het zweet gewerkt voor sprintkopman Aristi, maar de Spanjaard wist het werk van zijn ploeggenoten met verve af te ronden. De 26-jarige renner uit Bergara versloeg Francesco Gavazzi en Benoît Cosnefroy, die voor de tweede dag op rij genoegen moest nemen met de derde plaats. Calmejane finishte dan weer veilig in het peloton en wist zonder problemen zijn leiderstrui te behouden.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.