Mikel Landa breekt sleutelbeen na valpartij

donderdag 31 januari 2019 om 16:55
Mikel Landa breekt sleutelbeen na valpartij

foto: LaPresse/Fabio Ferrari

Update

Mikel Landa is op de slechtst mogelijke manier aan zijn seizoen begonnen. De Spaanse klimmer van Movistar kwam namelijk ten val in de Trofeo Ses Salines-Felanitx. De 29-jarige renner moest worden afgevoerd naar het ziekenhuis van Palma, waar een sleutelbeenbreuk werd geconstateerd.

De Spaanse eendagswedstrijd werd op goed vijftien kilometer van de finish opgeschrikt door een massale valpartij. Een van de slachtoffers was Mikel Landa, samen met wereldkampioen Alejandro Valverde de kopman van Movistar. De Bask bleek te zwaar gehavend om zijn weg te vervolgen.

Landa had vooral last van één van zijn schouders. Medisch onderzoek wees uit dat hij zijn sleutelbeen heeft gebroken. Hij zal zo snel mogelijk worden geopereerd in zijn woonplaats Álava. De klimmer zal waarschijnlijk enkele weken uit de roulatie zijn.

Nieuwe tegenslag 
Het is overigens niet de eerste keer dat Landa crasht. Afgelopen seizoen kwam hij zowel in de Tour de France als de Clásica San Sebastián ten val. Vooral zijn crash in de Baskische klassieker had consequenties, aangezien hij moest passen voor de Vuelta a España en het WK in Innsbruck.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Wielernieuws

Materiaalzone

Populair