Mikel Landa en Richard Carapaz domineren in Vuelta Asturias
foto: Cor Vos
zaterdag 4 mei 2019 om 17:53

Mikel Landa en Richard Carapaz domineren in Vuelta Asturias

Mikel Landa en Richard Carapaz zijn helemaal klaar voor de Giro d’Italia. Het duo van Movistar domineerde zaterdag de tweede etappe in de Vuelta Asturias: met een voorsprong van meer dan twee minuten op nummer drie Krists Neilands kwam Carapaz voor Landa over de finish in Cangas del Narcea.

Movistar greep in de eerste etappe van de Vuelta Asturias naast de ritwinst en had dus in de tweede etappe iets recht te zetten. Alhoewel de etappe niet bergop eindigde, bood de Alto del Acebo (9,5 kilometer à 8,1%) genoeg mogelijkheden voor Landa en Carapaz.

Voordat de Alto del Ancebo werd opgereden, moesten er eerst nog 44 kilometer worden afgelegd. Daarin vormde zich een vroege vlucht met een oude bekende: Francisco Mancebo. De 43-jarige coureur kreeg Daniel Turek, Joel Nicolau en Antonio Jesus Soto met zich mee en reed een voorsprong van vier minuten bij elkaar. Deze poging bleek uiteindelijk tevergeefs te zijn. Eenmaal op de Alto del Acebo begon de Movistar-show al snel.

Landa en Carapaz hielden huis op deze steile beklimming: niemand kon in dit deelnemersveld ook maar in de buurt komen van deze twee coureurs, die volgende week ook worden uitgespeeld in de Giro d”Italia. In de afdaling bouwden de twee klimmers hun voorsprong vervolgens verder uit, waarna Carapaz aan de finish zijn wiel eerder over de finish mocht drukken van Landa. De Ecuadoraan is met nog één etappe te gaan de onbedreigde leider in Spanje.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.