Mikel Landa: “Het was geen geplande aanval”
foto: Cor Vos
donderdag 23 mei 2019 om 19:26

Mikel Landa: “Het was geen geplande aanval”

Mikel Landa kende nog geen al te beste Giro d’Italia, maar de Spaanse klimmer liet vandaag zijn goede benen zien. De renner van Movistar koos samen met Miguel Ángel López voor de aanval. “Ik zal elke mogelijkheid moeten aangrijpen om tijd te pakken”, zo tekent AS op uit de mond van Landa.

Landa viel aan op de flanken van de Montoso, op ruim dertig kilometer van de finish in Pinerolo. Hij wist samen met concurrent López weg te rijden van de rest. Met dank aan zijn ploeggenoot Jasha Sütterlin – die onderdeel uitmaakte van de vroege vlucht – wist Landa ook tijd te pakken op concurrenten als Primož Roglič, Simon Yates en Vincenzo Nibali.

“Ik voel me nu een stuk beter”
De sierlijke klimmer pakte uiteindelijk 28 seconden. Hij zal er de Giro zeker niet mee winnen, maar Landa liet wel zien dat hij in vorm is voor de komende bergetappes. “Het was geen geplande aanval”, zo vertelt hij. “Het kwam gewoon in me op. Ik moet natuurlijk ook veel tijd goedmaken.”

“Ik begon deze Giro erg slecht, maar ik voel me nu een stuk beter. Ik hoop de komende dagen naar mijn topvorm te groeien. Het is een hele uitdaging, maar ik probeer de verloren tijd goed te maken. De ambitie is nog altijd om te winnen in deze Giro. Gelukkig moeten de zwaarste etappes nog komen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.